Csatlakozom hozzád: mi is akkor vettünk az elsős! 7 éves gyerekünknek mobilt, amikor egy iskolai kötelező kirándulás alkalmával a gyerek "véletlenül" rajta felejtődött a buszon, és mire feleszmélt, a város másik végében találta magát...
Mi meg ott vártuk az iskola előtt az osztályt, a tanítónéninek meg még akkor sem tűnt fel, hogy nincs a gyerek. Ja, és hogy lehet a gyerek olyan figyelmetlen, hogy nem figyeli a többieket? Hát úgy, hogy az erdőbe mentek kirándulni, eltévedtek, de nagyon, és az én gyerekem tudta viszont az utat, már amikor letértek az útról is szólt, hogy nem jó felé mennek, de tantónéni leteremtette, hogy majd ő...(szoktunk családilag kirándulni), és kivezette a riadt, fáradt társait az erdőből. Szóval nagyon koncentrált, és elfáradt a drága.
Órákkal később érkeztek már az iskolához is vissza, el lehet képzelni mit éreztünk, amikor megkönnyebbülés helyett még csak akkor jött a java...
Na azóta van mobilja, nem hordja magával iskolába, csak ha kirándulás van, vagy ha valahová elengedjük nélkülünk.
Igenis,óriási találmány a mobil, szükség van rá, azt meg hogy ki hogyan használja és mire, az egyén dolga. Együtt kell tudni élni másokkal...
Szerintem a mobil nem fokozza a bunkóságot, neveletlenséget, aki ilyen az úgyis tesz mobil nélkül is mások számára zavaró megnyilvánulásokat.
Szó volt még több dologról is, pl: autó szükségtelensége.
Én még nem láttam soha egy embert sem 4-5, vagy több degeszre megtömött bevásárló szatyorral kerekezni. Sok-sok évig cipekedtem haza, tülekedtem tömött buszon, villamoson, cipeltem két kisgyerekemet tömegközlekedve. Aztán szerencsére úgy hozta a sors, hogy lett saját autóm, hát mit mondjak, ég és föld a két "élet". Sokkal egyszerűbb, gyorsabb. Nem mondom, többe kerül fenntartani, mint bérletet venni.
És ami a számomra legfontosabb, megadhatok így a gyerekeimnek mindent. Látom és hallom az iskolában, hogy sok gyerek azért nem tud járni úszni, focizni, meg még számtalan helyre nem tud elmenni,mert egyszerűen nem fér bele a családi időbeosztásba az ő kísérgetésük, és egy nagyvárosban nem szívesen engedi el őket az ember egyedül...Nem úgy van ám, mint az én gyerekkoromban, amikor már óvodába is egyedül jártunk.
Kocsival mennyivel gyorsabb és biztonságossabb.
A Tv-ről, netről, és még számtalan technikai dolog előnyéről nem írok, már így is hosszú vagyok.
Aki ellenzi ezeket, hát ne éljen vele,de ne fikázza azokat,akik meg igen.