OFF
picibogar, en nem nagyon lattalak meg itt a polforumon, latom nincs is sok hozzaszolasod, de azt hiszem en szeretni foglak teged. te vagy az elso olyan ember itt, akire szivbol mondhatom, hogy barmilyen velemenykulonbseg lesz koztunk, azt kulturaltan megbeszelhetjuk. ritka hollo az ilyen itt alul a mocsarban, a polforumun, vegre valaki, aki higgadtan reagal, es van valamifele vitakulturaja. na most hogy leszoptalak, jon az erdemi hozzaszolas ;) "Lui, this is a begining of beutiful friendship"
ON
Ez erdekes. lattam egy filmet, meg nem mondom mi volt a cime talan "hitetlen" majd legkozelebb a tekaban megnezem. arrol szolt, hogy volt egy zsido srac, es kicsit meghasonlott onmagaval, ezert skinhead lett. fejbol nyomta a mein kampfot, utotte a zsidokat az utcan, stb...
egy volt osztalytarsa ujsagiro lett, es csinalt vele egy riportot, cikket, hogy valojaban miert is gyuloli a zsidokat. erre a valasz az volt, hogy a zsidokat az emberek zsigerbol gyulolik, mint a patkanyt, stb... - ezzel total nem ertek egyet, nem is ez a lenyeg, az majd most jon-.
tehat tobbek kozt az ervei kozott volt, es ez elgondolkodtatott (ha meg nem is gyozott), hogy nincs nekik hazajuk. nincs nemzetuk. mindenhol ott vannak, es megis sehol. es csak most jutott eszembe, hogy van is valami racio ebben. egy egesz masik hozzaszolast akartam irni, (ugy ertem, ami innentol jonne) de eszembe juttot egy szamomra fontos kerdes. Te mint zsido, hogyan valaszolnal a kerdesemre:
A zsido az egy faj, vagy egy vallas ?
Lolka