Amúgy, gondolom, ez se izgat fel senkit e hazában, arra se reagált senki egy másik topicban, hogy Clarke ex-antiterrorista kormányilletékes egy héttel szept.11. előtt előre figyelmeztette Busht egy akkor már bármikor bekövetkezhető véres tömegmerényletre.
Na, én most akkor reagálok. Egy héttel szept 11. előtt. Hát, hacsak nem úgy szólt a figyelmeztetés, hogy: "Figyelj, George! Azt tervezik a terroristák, hogy belföldi járatokat térítenek el, és nekivezetik őket néhány fontosabb épületnek.", akkor nem igazán értem, hogy mit tudott volna csinálni.
Persze, magasabb készültségi fokozat el tud rendelni, de megakadályozni szvsz akkor sem lehetett volna a merényleteket. Az az 1 hét kevés, akárhogy is nézzük. Persze, talán meg lehetett volna akadályozni egy olyan szintű ellenőrzéssel, mint a mostaniak, de utólag könnyű okosnak lenni. A figyelmeztetés Clarke szavaiból ítélve általános volt, és ilyenkor sokmindenre lehet számítani. egyszerre ottlenni mindenhol pedig nem lehet. Azt el kell ismernünk, hogy ez a merénylet újszerű, meglepő és kreatív volt. Eddig nem volt hasonló. Elméleti szinten lehetett rá számítani, de rengeteg másra is.
Nem akarom én védeni Bush-t, Amerika eddigi legroszabb elnökét, de ha akkor én vagyok a helyében, akkor én sem tudom megakadályozni a WTC elleni terrortámadást.