CORTEN
Nem is gondoltam, hogy "attól" a paradicsomtól jött volna a vírus :)
Azért kérdeztem, hogy mit lehet tudni a fertőzéséről, mert a mellette levő Long Ch. Habanero volt erősen vírusos és a parinak az a levele kezdett kicsit foltos lenni, amelyik mellete volt. (A többi pari palántának semmi baja eddig :) A fertőzöttnek hitt levelet letéptem és azóta nem látok semmi gondot.
A fertőzött Habanero palántát karanténba tettem és végül kidobam. Csak mivel egy tényleg nehezen kiköltött Habaneroról volt szó, amiböl egyetlen palántám volt, azért foglalkoztatott a megmentése. De nem merem rizikózni az egész állományt és így lemondtam róla :(
Tényleg érdekelt volna, hogy ki hogyan vészelte át, ha átvészelt ilyesmit.
Más. Érdekes kisérlet!
1, Egyenlőre úgylátom a mesterséges világításon a legszebbek a növényeim. Egyáltalán nem nyúlnak és szép tömör lombos palánták fejlődnek.
2, Teljesen azonos körülmények között vannak a paprikáim, most jó sok fajta és kimagaslóan a Habanerok (mindegyik változata - Red, Yellow, Manzano) bírják ezt a csúnya borongós fényszegény időt. Csodálatosan, harsány szépek és zömök kis palánták maradtak!!! Más fajtákkal (a Patricias Peppert kivéve) nagy a kínlódás, hogy kibírják még egy ideig nap nélkül.
3, A Mini Chocolate virágok kötnek!!! Hurrá! Legalább a fele virág megmaradt eddig. (Zümmögve látogatom őket a gyerek festőecsetével:)