Z40 Creative Commons License 2004.03.26 0 0 14
Nézz meg egy 15 éves VW-t. És nézz meg egy 15 éves Fiatot. Valószínűleg a Fiat kicsit jobban rohad és kevésbé megbízható. Egyébként ha újonnan veszed (amit én elvből nem tennék), akkor mindegy, főleg ha 3 év múlva eladod (olyan hülye kevés van ma, aki 15 évig megtart egy autót). A sok extrára meg úgyis a szervizben fizetsz rá. AMi elromolhat, el is romlik. Nekem Polom van. Igaz, 12 éves, de teljesítményre a mai napig versenyképes bármelyik Puntoval (beleértve a HGT-t is). Nincs benne klíma, nincs benne szervokormány (nem is kell), nincs benne ABS, nincs kipörgésgátló, nincs centrálzár, nincs elektromos ablak. És ezek mind nem romlanak el, ami nálam szempont, továbbá magam meg tudok csinálni rajta mindent. Ami viszont van benne, motor. Én pedig 190 cm vagyok, és elférek benne. De ez csak az én véleményem.
Az meg hogy melyik szebb, szubjektív. Szerintem a Punto I oké volt, a II baromi ronda (nagy láda). A Polo lényegesen szebb. Hogy jobb-e, nem tudom. A régi Polok annak idején még tudtak valamit. A mostani Polok gyengék. Az én jó kis öreg járgányom bármelyiket lenyomja. Manapság pedig egy kis autó megfelel egy tíz éve alsó középkategóriás autó méreteinek. A VW pedig annyiért adja az autóit, amennyiért megveszik. A Fiat is.