"ciganyorszag sincs, megis elnek"
Na igen, de hogyan? Annyi esélyt sem kapnak az életben, mint egy olyan kiskutya, amiket az aluljárókban szoktak árulni, ill. kitenni, hogy jobban menjen a koldulás.
"lenne vegre egy Palesztin allam is, es nem kene tobbe az embereknek reflexbol loniuk"
Az emberek Izrael állam megalakulása előtt is reflexből lőttek. Szerintem ez az alapvető probléma, ezért is kellett létrehozni egy külön államot. Nem lett volna szükség egy ún. zsidó államra, ha nem üldözik el a zsidó vallásúakat az országból, melynek teljes jogú állampolgárai voltak. Vannak tenyérbemászó zsidók, természetesen, de minden vallásban vannak ilyen személyek. Én változatlanul fenntartom, hogy a zsidó az vallás, nem nemzetiség, akkor meg minek külön állam neki? DE Ha egyszer nagyobb erők eldöntötték, hogy ez egy nemzetiség, akkor valahol kell neki egy külön ország. Ez a "meg nem határozás" is problémaforrás. Komolyan mondom, hogy nem lenne szükség Izraelre, ha a zsidókat integrálnák és nem megsemmisíteni akarnák az országban, ahol élnek.
"mint ha mi meg Attilara hivatkoznank"
Ha rá nem is, de Gézára és Istvánra egész sokszor. Ők is nagyon régen éltek, s elég sokakat kellett integrálniuk, hogy létrejöhessen Magyarország.
De ha már a területfelosztásoknál tartunk, mégegyszer szeretném megkérdezni: a horvátokat kérdezte valaki, hogy akarnak-e a Magyar Királyság része lenni?
Nem szeretném, ha azt hinnéd, hogy nem tudok érdemben vitatkozni, és tudom, hogy sok gondolatomat ismétlem, de addig, amíg nem kapok választ a kérdéseimre, ismételni is fogom. Tőled már egész sokmindenre választ kaptam, sokminden került új megvilágításba, de vannak még olyan kérdések, amik tisztázásra szorulnak, s olyan dolgok is, amiket nem fogok tudni máshogy látni.