Nos, a tél folyamán nekem is volt néhány bosszantó élményem a Kalos 1,4 SX 16V-vel.
Február közepén kezdődött. Egyszer, 1 hétre a garázsban hagytam az autót. Egy hét után próbáltam volna az autóval elhajtani onnan, de az akkumulátorban annyi erő nem volt, hogy a távvezérelt központi zár az ajtót kinyissa. Egy ismerős segítségével "bebikáztuk" az autót. Jeleztem a szervíznek a problémát. Mondták, ne csodálkozzak, hideg hét volt. Ettől függetlenül csodálkoztam, egy kilenc hónapos akkumulátortól elvárható lenne, hogy kibírjon egy heti állást.
Ez a jelenség nem sokkal később megismőtlődött, de már három nap után. Ezt követően még kétszer kellett bebikáztatnom az autót.
Nem ragozom tovább, az akkumulátort tegnap kicserélték garanciában...
Tegnap reggel, munkába menet, hideg motornál kigyulladt a check lámpa. Az autó elerőtlenedett. Mire beértem a munkahelyemre a motor bemelegedett, a jelenség megszűnt. A check lámpa is kialudt miután ismételten beindítottam a motort. Bementem a szervízbe. Égési rendellenességet állapított meg a computer. A szervízben érdeklődtek, milyen benzikutaknál szoktam tankolni. Arra gyanakodtak, hogy a benzin esetleges szennyezettsége eltömte valamelyik injektort. Azt mondták, ha a probléma ismételten jelentkezik jöjjek be újra.
Ma, munkából hazamenet, kb. 500 m megtétele után ismételten kigyulladt a checklámpa. A motor nagyon erőtlen volt. Irány a szervíz. Persze mire a szervízbe beértem a jelenség elmúlt. Csupán a sárga lámpa villogott. Rátették a computert és az a 4-es hengernél ismét megállapította az égési rendellenességet. Lemásolták a szervízkönyvet, a másolatra ráírták a hibajelenséget és tájékoztatttak: megrendelik az injektort, jövő hét elején érdeklődjek, hogy mikor mehetek be injektorcserére...
Szóval itt tartok. Ilyen problémáim a Lanos 1,4 S-el nem voltak, pedig az lengyel gyártású volt...