Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
:)
na jó, csak mit kezdek Ausztriában kb 7,5 millió Ft-al? (ha nem akarok kocsit venni) behozom M.o.-ra a kesztűtartóban?

Egyébként azt hiszem kitaláltam, hogy mit kell csinálni. Alapítani kell egy offshore céget valamilyen olyan országban, ahol nincs adó, vagy minimális. Például a Kajmán szigeteken. Ennek a cégnek én legálisan tulajdonosa lehetek, és a cég bárhol a világon legálisan befektethet. (persze szigorúan csak olyan országokban fektet be, ahol külföldi cégeknek nincs, vagy minimális az adó. pl Svájc)

Pénz befizetése a cégszámlára mondjuk tőkeemelés formájában történik. de lehet, hogy erre ki lehet találni egyszerűbbet.

A cég bankszámlájának megcsapolása: a cég kamatmentes hitelt ad nekem határozatlan lejátarta. (amit persze soha nem fogok visszaadni)

A gyakorlatban ez például úgy működhet, hogy a cégnek van egy folyószámlája a svájci UBS Bank Kajmán szigeteki fiókjánál, amire mondjuk negyedévente jön a hozam. Ennél a banknál van internetes home banking. Ha pénz kell átutalok a saját magyar bankszámlámra és mint a cég ügyvezetője, nyomtatok egy kölcsönszerződést (just in case).

Ez igy elsőre elég jónak tűnik. Megnézem mennyi pénz kell, hogy ez így megérje. Remélem nem egy lottó ötös...:)