Üdv!
A nemlineáríis effektusokat tekintve jogos az is amit Te írsz!
Viszont: ha PI (vagy R/2R) osztót csinálsz és annak a füldre menő lábait sima tranzisztorral kapcsolod GND-re avagy nem, akkor annak "karakterisztikája" meg fog egyezni a jelfogóéval, de olcsóbb és sokkal nagyobb bitszámban tudod megoldani (az jogos, hogy ekkor nem is érdemes a digi-poti).
Az energia-felvételre a TI uW-os (vagy a MChip nanowatt-os) technológián alapuló analóüg cuccaihoz képest értettem a zabálás kifejezést ;-D
Az ON-semi miatt bocs, én kattantam félre (3-4 tucat cég van bent a kedvenceim között, és sokszor a bőség zavarában már el is veszek :-)) )
Ellenben a Maxim-Dallas linkje (igaz látom megtaláltad, de azért így illik, hátha másnak is kellene...):
Maxim digitális potencióméterek főlapja
LCD: a VFC-t jobbnak ajánlanám, hiszen az LCD-ről már a jónevű cégek is leszoknak (újra :-) ), de a ChipCad-nél 2500-ért van 4x20-as háttérvilágításos (8 bites és soros is) LCD modul!
(www.chipcad.hu)
Persze a LED-es sor is érdekes lehet - a "láthatatlan" megoldásoknál mindenképp jobb (nézted már, milyen "régimódi" de milyen hatékony a mi kis SV-661GX-ünk kijelzője: sima 7-szegmenses LED-ekből van!!! :-))) ), innen jut szembe: számmal is lehetne (00%-99/100%) ÉS vonallal együtt (vö. OSD)! No?!
Üdv és sok sikert!
Robi
mm