canary1 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 106
Halihó ZsuR!

Meglepődtem, amikor a sorok közül sikerült kiderítenem, hogy New Jersey-ből írsz, ugyanakkor irigyellek is ezért. Olyan madárfajokat volt és van szerencséd +figyelni, melyeket én csak díszmadárkiállításokról vagy a szakkönyvek hasábjairól ismerek. Épp most a hétvégén láttam egy kisállatbörzén vörös kardinálisokat, de a színük inkább erősen rózsaszínű, mintsem piros volt. Az általad Turkey vulture néven említett ragadozómadárról csak halvány tippem van, asszem magyar néven hollókeselyűnek hívják. Biztos, csodás élmény lehetett. Én itthon magyarhonban per pillanat részese vagyok a Nagy tavaszi madárvonulásnak, kora hajnalban, munkába menet énekes rigók, vörösbegyek, házi rozsdafarkúak, ökörszemek, zöldikék, fekete rigók, seregélyek, erdei pacsirták és csilpcsalp-füzikék énekében gyönyörködhetek, sőt ma este, valamivel naplemente előtt cigány-csaláncsúcs hímet is hallottam kertünk mögött. Szerencsére a felsorolt fajok mind ismerősek számomra, becsukott szemmel is felismerem őket, de valahogy sosem tudok betelni énekükkel, különösen így tavasz idején, és ha tehetném, órákig hallgatnám nem1szer szívbe markoló szerenádjukat. És a legcsodálatosabb hangú fajok még meg sem érkeztek afrikai telelőhelyeikről...
Üdv:
canary1