Üdv mindenkinek! Kösz a bíztató szavakat, rám is fér, most először törtem meg így a kocsit saját hibából (de a 11 év alatt miért pont az 5 hónapos Thalicskát? :-) Bár ez így szokott lenni, és hát az autónak az egyik funkciója épp az utasok védelme, ebből a szempontból tehát jobb is)
Ahogy történt: klasszikus bepakolom a családot, irány Szentendre. Rákóczi (Szentendrei) út, halad a forgalom olyan 60-nal, én balra nézek, hogy miért áll az elválasztóburkolaton két kocsi. Ugyanabban a pillanatban a Mátyás király kereszteződésnél hirtelen lett piros miatt megállt a kettővel előttem haladó Swift, az utána következő Mitsubishi Carisma is szépen megállt, én meg nyomtam egy satut (nincs ABS, van téligumi, de ez tán a melegben rosszabb?), és csatt. Szemüvegem lerepült, légzsákok nem nyíltak ki, de mindenki be volt kötve, ijedtségen kívül különösebb baj nem volt.
Ami a kocsit illeti, a képen kb. látszik, mi sérült, de belül is deformálódtak a lemezek rendesen. Motor működik, de hűtővíz elfolyt, úgyhogy assistance, trailer, irány a Fék utca (Lurdyval szemben, mert ott van kasznis, bár elhoztam onnan, és kicsit ledöbentem, úgy adták ki az autómat, hogy akárki kihozhatta volna!!!)
De láttam nagyon csúnyán összetört Thalikat; az egyik sötétkék vezetője nem is élte túl, borzasztó volt.
Én vagyok az, aki mindig mondom, hogy mindig figyelni kell, nem a csajokat nézni, stb, erre tessék. Tényleg nagyon kell figyelni, egy másodperces balratekintés is elég a bajhoz. Jellemző, hogy egy két perccel korábbi hasonló ráfutásos kétszereplős baleset következményeit figyeltem éppen, és amikor a trailerre már feltettük a Thalicskát, és éppen a papírokat írtuk, jött az újabb csatt, immár öt autó részvételével. Nem tudom, mi volt ott akkor.
Ja, Casco van, sajnos az alapönrész 200ezer.