CORTEN Creative Commons License 2004.03.17 0 0 872
Üdv minden kertészkedőnek! Úgy tűnik itt a nyáááár!

Kérdésem lenne, mégpedig: a HCL hány százalékos oldata alkalmas csávázásra? (alapvetően a maggal terjedő vírusos-baktériumos betegségek ellen szeretnék csávázni) A háztartási olyan 10%-os lehet, azzal lehet-e és mennyi ideig kell? (volna valahol 33%-os HCL-em is, de kéznél csak a ht sósav van. Ha a sósavnál praktikusabb csávázószer is van, akkor az mi, és hol kapható? A nátronlúg most is jó, de kristályos állapotban elég nehéz szerezni. A trisót is hallottam már, abból mennyi kell egy liternyi oldathoz?
Az a gáz, hogy a csávázószerek gyakorlatilag csak nagyüzemi kiszerelésben kaphatóak, nekem meg nem kell 5kg-nyi, vagy több liternyi. Ha valaki segítene, annak ezer köszönet, mert nagyon sürgősen vetnem kellene a paprika és paradicsom magokat.