Törölt nick Creative Commons License 2004.03.17 0 0 1064
Tudod szasenyka, kozted/ssevele es koztem az a kulonbseg, hogy en szoptattam berepedezett verzo mellel zokogva, de kitartottam es nem adtam fel, neked viszont fogalmad sincs, en min mentem keresztul. Es nem is lehet, mert bizonyos kepessegeid hianyoznak ennek megertesehez. Amikor a csecsemosok azt mondtak a korhazban, hogy a gyerek csak 10 grammokat szopik, es adnak neki tapszert, nem az volt az elso gondolatom, hogy hat en szegeny, nem tudok szoptatni, de nem baj, jo a tapszer, hanem az, hogy MINDENKI tud szoptatni, en sem vagyok rosszabb senkinel, en is fogok tudni. Es minden arrajarot megallitottam, meg a takaritonot is, hogy szerinte mit csinaljak. Sajnalkozva neztek sokan a mellemet, volt aki azt a szentenciat is kimondta ezekkel nem fogok tudni, aztan talalkoztam azzal a csecsemossel, aki megmutatta a bimbovedot, ami abban az igen alternativ korhazban bizony nem volt kozkedvelt. Mondta, hogy ne mutassam a tobbi csecsemosnek, meg a gyerekorvosnak, mert nagyon ellene vannak, de vannak akiknek bejon. Hat en az a kivetel voltam, akinek bejott. Es nem szegyelltem kivetel sem lenni. Egy jo het kemeny szivas utan elhagytuk a bimbovedot teljesen es utana kisebb nagyobb zokkenokkel de szoptattam. De nem adtam fel. En tenyleg mindenkit megkerdeztem, akit tudtam es nem azt a kovetkeztetest vontam le a kobozo tanacsokbol, hogy aki adja az mind hulye, hanem azt, hogy nem vagyunk egyformak. Nincs univerzalis tanacs, egy azonban biztos, valami mindenkinek bejon. Es azzal sikerulni fog neki is. Aki a szoptatasi nehezsegekbol azt a kovetkeztetest vonja le hogy a szoptatni tudok mind mazlista kivetelek, az teved. De a sikerekert bizony dolgozni kell. Neha osszeszoritott foggal. Masreszrol, ha filozofikus akarok lenni, valami szivas mindenkinek kijut az eletben, en a teherbeesessel szivok, masnak a szoptatas megy nehezen, van akinek ilyenolyan betegsege van. Mellatultesre pedig nincs szukseg, az a mell amelyikbol 30 ml lefejheto, kepes termelni 200 ml-t is.