Ha neked úgy jobb, akkor legyen, Para-Kovács HAZUDOTT!!!
De most idéznék neked Esterházytól, gondolom úgysem olvasol ÉS-t:
"Felnőtt, szabad emberek vagyunk, mit hülyítjük itt egymást?"
A tüntetésen igenis volt zsidózás, ne mondd, hogy nem, mert én ott voltam. És nem is csak a zászlóégetésnél.
Döbrentei beszéde szervesen illeszkedett a folyamatba, ami kezdődött a Barangó-féle részeg böfögést az egész rádió szellemiségével való azonosítással. Folytatódott Lovi beszédével, a felheccelt, kultúrantropológiailag sem érdektelen szerencsétlen tömeggel, és befelyeződött Dzsordzsóval.
Egyetlen viszonylag normális megnyilvánulás volt, Gyulay Endréé, aki sajnos tud olyan társaságba keveredni, hogy ott még ő legyen a legnormálisabb, őt a hálás tömeg ki is fütyülte, toleránsan. Mármint a levelét.
Döbrentei egyet nem magyarázott el, hogy konkrétan kikre gondolt, akiknek csak a szakálla igazi?
Mert pénteken, egy-két maligán fokkal beljebb azt mondta, hogy ha zsidózni akart volna, akkor pajeszt mondott volna.
Már ez a mondat önmagában is gyönyörű!
De akkor kire gondolt, könyörgöm?
Mellesleg nem csodálkozom, hogy Para-Kovácsnak nem nagyon volt kedve magyarázkodni, mert Gulyás Úrra én, személy szerint ráborítottam volna az asztalt, amilyen bicskanyitogatóan köcsög volt.
Akkor legalább tényleg volna miről tépni a szánkat.