AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.16 0 0 1043
(Na egész nap bojkottáltam, de most már unom...)

Már megbocsáss, énnekem se rokonom se ismerősüm pasa, de milyen alapon sértegetitek folyamatosan? Mert férfi és még nem szoptatott? Én átolvastam a beírásait, nekem az jött le, hogy apa, akinek több gyereke is van és igenis mindennek utánolvasott. MI az, hogy gyenge? Mi az, hogy összeolvas meg ilyesmi?

Most az előzményekről nem beszélve, mikoris megtudtam, hogy gyakorlatilag minden anya aki nem szoptatott, az potenciális gyilkosnak tekintendő, aki vagy a gyermeke pszichéjét vagy az immunrendeszér tudatosan rombolja - konkrétan jelentkezett egy anyuka, akinek nem sikerült a szoptatás. Erre persze azonnal ugrott Idike, aki rögtön a 999 %-ot kezdte emlegetni, mert ez ugye EVIDENCIA. Miért is evidencia? Mert a természeti népek, mert a szegény országok, mert Afrika, mert India... ugye azt senki nem veszi figyelembe, hogy ezeknél a természeti népeknél meg egyéb hivatkozott országoknál a széles csípejű szülsére alkalmas nők a kapósak és nem pedig a 12 éves kislány balerina alkatú most trendi anorexiás alkatok? A "természeti népeknél" rövidlátás meg csípőficam sem igen fordul elő, mert ha valaki nem lát jól, azt felfalja a tigris még fiatalkorában és nem szaporodik, aki meg csípőficammal születik, azt nem veszik feleségül... ma már ha minden ilyen embert figyatékosnak tekintenénk... a szemüvegeseket lesajnálnánk, a csípőficamos babákat pedig nyomoréknak tekintenénk... az én gyerekkoromban pl. még nem volt erre ellenszer, nekem is volt sánta csípőficammal született osztálytársnőm, hiába volt a legokosabb az osztályban, mindenki csak sajnálta, és a szülei sem mertek még egy testvért világrahozni... aztán valaki feltalálta a Pavlik kengyelt és láss csodát, az én komplett súlyos ficammal született lányom úgy kinőtte 9 hónapos korára ezt a ficamot, mintha az orra hiányzott volna, de kinövesztették volna.

Fogalmam sincsen, hogy honnan a francból jött ez a 99 meg 98 %, de nem is érdekel. Én csak azt látom, hogy manapság egy ritka undorító divat kezd kialakulni. Azok akik hüvelyi úton szülnek, azok "lenézik" azokat akik császárral - legalábbis a császárosok így érzik! - azok akik szoptatni tudnak, azok úgy éerzik, hogy amit ők meg tudtak csinálni, azt mindenki meg tudja, csak éppen nem tett érte eleget!!!, akik természetes úton fogannak, azok "lenézik" azokat akiknek mindez csak orvosi rásegítéssel sikerül... néha már isten bizony okádnék ezektől a szenteskedő dolgoktól.

Igenis a szoptatás nem varázsszer! Igenis, boldog lehet minden kisbaba aki tápszeren nő fel, mert az "odabújás", az érzelmi kontaktus stb ugyanúghy megoldható, ha magamhoz ölelem, miközbena cumisüvegből iszik, és lehet a tápszergyártókra haragudni meg fúj, de igenis nagyon jó tápszerek vannak, amik szinte tökéletesen helyettesítik az anyatejet!

És igenis SZINTE MILLIÁRDNYI EMBER nőtt fel az elmúlt évtizedekben tehéntejen, vagy más pótlótápon, és semmivel nem betegesebbek mint azok, akiket szoptattak. És rengeteg depis ember van akit 3 éves koráig szoptatott az anyja és rengeteg egészséges, aki egyáltalán nem szopott.

De ha még túl sokáig ragozzátok, hogy mennyiféle káros ártalom vár azokra a babákra akiket nem sikerült szoptatni, annak az lesz a következménye, hogy meglátok valami szoptatási aktivistát és símán seggberúgom.

Micsoda marhaság a szoptatásról kampányt csinálni, megáll az eszem...