jack_torrance
2004.03.14
|
|
0 0
1502
|
Alien3 (Special 'Assembly Cut' Edition ) – USA – 2003
Zűrösen készült a film. Operatőr, rendező váltogatta egymást, 12 forgatókönyvíró csinosította a sztorit, mégsem lett kész időben. Az ilyen filmek nem szoktak jól elsülni.
David Fincher első vágását a Fox visszadobta és egy, a producerek által vágott film került a mozikba. (Miért nem Alan Smithee lett a rendező?)
Az 50 millió dolcsiból készült film 55 milliót hozott az USA-ban, ami nagyon gyenge eredmény az első kettőhöz képest. A film az első hangulatát vette alapul, zárt, szűk terek, baljós hangulat, egy idegen. Furcsa volt Cameron akcióorgiája után egy ilyen folytatás. Elsőre nekem sem jött be. Aztán harmadik-negyedik nézésre megbarátkoztam vele, és elkönyveltem egy jó filmnek, ami azért messze elmarad az előző kettőtől. A filmnek nem volt erőssége a cgi, a legjobb jelenetek továbbra is a bábokkal illetve a maszkban játszó Tom Woodruff Jr.-ral készített jelenetek voltak.
2003-ban elkészült a film Special 'Assembly Cut' Edition verziója, mely Fincher eredeti elképzelésit mutatja be, 30 perccel hosszabb játékidőben. Csodák csodája, szerintem jobb mint az eredeti. Látványosabb, (az ökrös rész százszor jobb mint a kutyás) kicsit lassabb, de ez egy pillanatig sem válik a kárára. Amit sajnálok, hogy a régi, csúnya cgi-t (zöld alien) nem javították fel.
Így az igazi ez a film, és így már méltó módon követi az első 2 részt. A vége tökéletes lezárása a trilógiának, amit nem kellett volna folytatni.
90%
|
|