Csab!
Szerintem nenm válszoltunk Szilvának :-)
Azt kérdezte HOGYAN is rögzül a HiFi hang.
Tudomásom szerint a félképek sávjai között röppen el 1-1 darab pörgő hangfej, amely (a hagpadon lévőhöz képest, amely a sima audió magnóhoz hasonlóan bias-törlőfrekin kívül mást nem kap, azaz magát az alapsávi hangjelet vesi - AZON A SEBESSÉGEN ami SP-ben is kevesebb mint fele az kazettás audiókénak és még a hangsáv is keskenyebb, ugye?) FM modulációban (mint a videójel) tartalmazza a hangot.
Hát igen: amíg bármilyen mozgó alkatrész is szerepel (beleértem a CD-t és a DVD-t IS!!!) az ilyen inkompatibilitásokra és érzékenységekre elméleti alapon KELL számítani.
Azért - Veled ellentétben - én NEM nyúlnék egyik babához sem. Főleg mert ezek már ugyebár nem olyan fonom menetesek, mint a 10 éves (sőt 15 éves) deck-ekben voltak és az életben nem tudod (tapasztalat!) kétszer ugyanazt előállítani.
És főképp (méginkább) az alábbiakban a kazettákról írt véleményem miatt. Szarból kalaosinast meg lehet próbálni építeni, de ehhez nem a szart kell egy élő kalaposinasra kenni mintavétel céljából (magyarán: talán nem a videót kellene a szalaghoz állítani :-) pedig ebbe a hibába én az elején már többször beleestem!)
És egy kis utóirat az előző megszólalásomhoz: ugyan nem sok készüék ment át a kezemen, de azokkal élvezetileg és szórakozásból nagyon sokat "játszottam", így a kevés szám is többet jelenthet - épp a márkaszervizesek (amúgy kis empátiával(!):JOGOS) munkaundorával ellentétben ui. én ezt csak szórakozásból csinálom...
És itt meg is védeném a szervizeseket szakmai oldalról is: azt nem mondhatja a kuncsaftnak, hogy a mi készülékünk (legyen az akár egy 200 ezres Thomson vagy Sony vagy Panasonic akár!) SEM tud mindent úgy, ahogy az elvárható (vagy elméletileg és megfelelő tervezés és gyártás esetén) elérhető lenne.
Azt sem mondhatja, hogy nincs igaza, mert akkor reklamáél (a hazsnáló szemszögéből ez is jogos persze).
És amikor a 100-adik készülék kerül elé olyan megoldhattalan(!) problémával, melyet annak a pár száz (!) mérnöknek kellett VOLNA ELŐRE látnia és megoldania, akkor most mit tegyen? Állítsa el és akkor még rosszabb lesz?
Nos kb. ezért vettem énmeg jó szívvel és örömmel ezt az SV-661-et: eleve többet tud 30 E-ért (szolgáltatásaiban!) mint 95-ben(!) 48 E-ért(!!!!) a Philips 451/59-es 4 fejes.
Pluszban még sztereó TV-vételt is szükségtelenné teszi (!) és jó minőslégű hangot rögzít.
Ebben visszatérve Szilvához:
Én 13 évesen (nem vicc, de mégis úgy tűnik innen 36-ról nézve :-D ) egy Tesla B70-esből VIDEÓMAGNÓT akartam csinálni (1980-ban, ekkor már írt a videótechnikáról az RT!) úgy, hogy jó gyorsan akartam tekerni a szalagot! :-DDD (Elvileg működhetne!)
Na most ugyanilyen alapon HiFi hagrögzítésre otta DAT meg a többi DIGITÁLIS készülék - úgyhogy én elvi alapokon sem keverném a kettőt.
Ha meg néha kihagy a sztereó hang, akkor csak az dühöngjön (az viszont joggal), ha 2-4 havi minimálbért költött a készülékére! :-DDD
ÜDV!
mm