Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1612
Szia Csab(a?)!

MEssze nem vagyok szakértő ebben atémában (meg sok másban sem!), a szóhasználat max. némi általános olvasottságot takar, de ez még nem feltétlenül tudás :-)

És: IGAZAD VAN, főképp mivel kipróbáltam és a Samsung SV-661-esen is szépen bejött amit mondtál.

És el is gondolkoztam, hogy mi a túró okozza ezt - 'olybá tűnik', hogy sokkal rövidebb ideig kap record engedélyt az elektronika az újabb masináknál egy-egy fejnél (ez lehet - és ez a vicc - a 4 fejes sőt 6 fejes üzem időzítésének problematikája: NA EHHEZ pl. már csak komoly utánaolvassásal menrék hozzászólni mélyebben.. szóvala fejeket a rec erősítőre kapcsolgati kell és üzembiztosan) és ez a lejátszásnál is így lehet, ezáltal egy félképnyi infót kvázi rosszabb minőslgben ír fel és olvas ki a (fizikai) elején és végén. És mivel a tracking igyekszik a burkoló ideális közepére beállni (szintén némi ráhagyással) amikor leáll és kockázik, összesen 3 hibaforrás eredménye jelentkezik egyszerre (felvételi, lejátszási fej-kapcoslások és a tracking beállási metódusa).

A régi, Általad is említett videók, ezt én is tapasztalom(!) tényleg gyönyörű állóképet tudnak adni...

(Azért a legjobbat nekem mégis a GRUNDIG/PHILIPS VIDEO-2000-es készüléke nyújtotta, és abban a "time lupe" NEM kockázott hanem folyamatosan haladt(!!!) - naná, hiszen ott a sávontartást a FEJEK függöleges eltérítésével //piezoelektormos maktuátorral// biztosították - ráadásul ott a kazetta fordítható volt így fél collos (=VHS, de az már akkor CrO2-os volt) szalagon összességében akár 8 óra elfért miközben a szalagsebesség nem változott! AZT lehetne most, a DSP-k korában tökéletesen megcsinálni - mellesleg legjobb tudomásom szerint a szalagos stúdiómagnók ezt a fejkövetési megoldást azóta is alkalmazzák...)

De épp azért (szerintem) mert csak 2 fejesek és a fejátkapcsolás miatt kevesebbet kell kivárni/ráhagyni időben... VISZONT: ezeka készülékek a gyorskeresésénél már elvileg nem képesek (ugye?) zajmentes (vagy relatíve zajmentes) képet szolgáltatni (a VIDEO-2000 EZT is tudta! :-DD)... azaz valamit valamiért.

Ha tévedtem volna, örülök a kiigazításnak, így okulok. (Na most eddig összesen mondjuk 20 készüléket láttam/javítottam, úgyhogy nincs pofám magam messze még félprofinak sem nevezni, igaz a VIDEO-2000-est annak idején jól kiismertem :-) ).

Üdv és várom reakciód, ha lenne.

mm

Előzmény: csab_1HD1 (1600)