Robi!
Biztos vagyok benne, hogy ezerszer többet tudsz nálam a témában, ezt a szakmai nyelvezetedbôl azonnal tudom. Amiket leírtam az pusztán több száz óra, VHS magnók használhatóvá tételére fordított szerelési idô tapasztalata. Következésképpen lehet hogy tévedek, meg rosszul használok szavakat. Állóképnél természetesen a V-lock funkciót állítja az a két gomb, ami addig a trackinget. De azt biztos tudos hogy képléptetésnél is ugyanúgy működik a tracking mint mikor folamatosan megy a szalag, vagy hasonlóan.
A Te esetedben, ha SAJÁT felvételével is szar, akkor az valóban a fékrendszer és a szalag együttes hibája. Tedd át a szalagodat egy 15 éves JVC-be mondjuk...érdekelne a teszt eredménye.
Ne legyenek illúzióink: az olcsó szalagok amiket magyarországra hoznak a NAGYok, kb 5 évvel ezelôtt minden minôségellenôrzésen megbuktak volna, és megsemmisítésre kellene kerüljenek. Ma csak azért nem, mert a VHS szabványt hozzárontották a készülékekhez és a szalagokhoz. És ez nem kamu, mert egy MÁRKASZERVIZ beli szerelô mesélte....:-(
Ma már biztos hogy senki nem gyárt DD mechanikát tehát 3 motorosat. (+1 ki-betöltés) Pedig azzal minden mechanikai szarság kiküszöbölhetô lenne, 1 feltétellel: Ha MINDEN funkció külön-külön szabályozható lenne akár szoftveresen, akár potikkal. Soha nem kopna, nem gyengülne, és mindig minden optimálisan és azonnal, csendben működne. Drága a 3 motor, ennyi.