nohabmozdony Creative Commons License 2004.03.11 0 0 594
Vazze. Mondtam én olyat hogy nem része? :)

Csak reméltem hogy megúszható egy párórás számítás, de ha nem, hát nem. :)

Mellesleg a nyelvi változás irányányának kideriválásánál mi sem egyszerűbb, per def fogod a végét, kivonod belőle az elejét, s osztod az időkülönbséggel, majd a számlálóval és a nevezővel is tartasz nullához. A társadalmi presztízs nyilván a második deriváltból következik, a saccperkábé miként meghatározásához pedig főtengelytranszformációt kell végezni, és megoldani egy sokrészecske-Hamilton sajátérték-problémáját. Hogy ezt nem taniccsák magyar szakon... :)

A viccet félretéve, sajnos a legtöbb nemfizikus olyan irtóztató tájékozatlan, hogy ennél sokkal hajmeresztőbbeket tud mondani. ... :( Ez így nyilván nem működik, és az indiummagok megkérdezése sem. Csak valahogy azt érzem, a fizikusok (nagy többségük) tiszteletben tartják az olyan területeket, amelyek leírására egyelőre nem tudnak fizikusi elméleteket adni, legfeljebb igyekeznek azon, hogy ez másként legyen (pl. econophysics), míg egyes nemfizikusok a fentihez hasonló eszmefuttatásokat tartanak. S ha csak példát hoznak a fizikából, már az is lényegileg rossz, nem csak kicsit sántít.

Előzmény: vkid (593)