hkati Creative Commons License 2004.03.10 0 0 335
Szia! Megtaláltalak. Te vagy az, akinek tönkrementek a hibijei. Emlékeztem rá, hogy valaki írta, hogy elpusztultak, és most visszaolvasva, látom, hogy neked.
Ha elfogadod, én is szivesen adok a szaporulatomból. Én, mint írtam, minden ősszel visszavágom őket, mert így elférnek az erkélyen (üvegezett)és így szépen áttelelnek. Nos tavaly is így tettem, és egy laza mozdulattal beszúrtam a cserépbe. Cserepenkét legalább 2 kölyköm van, tehát ha minden cseréből egy-egy bébit küldök, akkor jó eséllyel lesz fehéred, rózsaszíned és narancssárgád. Ezek duplák, és garantáltan túlélő fajta. Ez annyit jelent, hogy nyáron kicipeljük őket a kertbe, ahol a tűző napon vannak, és én bevallom, hogy a slagból szoktam locsolni, csapvízzel. Ami extra, hogy a paradicsomtápoldat vált be nagyon. Ősszel alaposan visszavágom, tehát minimum a felére. Mikor elkezd kihajtani, visszacsipkedem őket, hogy bokor formát vegyenek fel, nem engedem a hosszú vékony hajtásokat. Teleltetés alatt 2 hetente kapnak annyi vizet, hogy épp csak nedves legyen a földjük. A hideg, és párás környezetben jól érzik magukat.

Szóval, a lényeg a lényeg... nem babusgatom őket, csak hetente egyszer alaposan átnézegetem mindegyiket (szertartás).

Az átültetés időszaka lassan közeleg, tehát ha elfogadod, akkor kapsz tőlem bébiket.

Üdv:
Kati

Előzmény: Hibiscus (328)