Hűha! Jogos a kérdésed.
Nekem eddig egy 10-es széria tűnik gyanúsnak (by Texco) és ez produkálja (4 videóból 4-ben, pedig ebből 3 különböző deck-típus, tehát nem a hagpaddal vana gond) a lebegő (normál) hang effektust.
A vicc, hogy anno egy jó Thomson (most lusta vagyok elővenni a kazit, arra írtam fel kölcsönkészülék volt, de 7 prögőfejes, finom szerkezet) videón épp egy ilyenre vettem fel mérőjeleket (kvázi etalonnak még mindig elmegy és mivel nem hivatásszerűen javítok készüléket, nem éri meg 25 ezerért + ÁFA megvenni a Siniben, és már egy ismerősöm sem tud _szerezni_, pl. MTV-ből :-/) ÉS ha nemis zavaróan, de a mérőhangnál jól hallhatóan csinálja a SEBESSÉG (LP/SP) függvényében arányosan gyorsabb (SP) vagy lassab (LP) lebegést.
De van egy olan kazettám (épp a Schindler listáját vettem erre - igaz HiFi-ben... de ki tudja az meddig lesz alaulról kompatibilis?! no mindegy...) amelyik VÉGIG legalább 6-10 dB-vel (!!!) csinálja.
Pedig a korábban ugyancsak a Tescoban ett széria olyan tökéletes volt. (A hamisítváyn lehet eredeti is: egyszerűen szarnak ránk és a rossz öntésű vagy szar alapra öntött szalagot nem kidobják hanem eladják...).
Biztos ki lehetne méretni is, de igazából nincs kedvem erre...
Mindenesetre ez is olyanmint a lottó: vagy nyersz vagy nem :-/
ÜDV!
Mau sRóbert
mikimaus