Pokrócz Creative Commons License 2004.03.09 0 0 807
"Ovi kedvenc lapjának legutóbbi mellékletében éppen német katonákat neveztek hősöknek, miközben munkaszolgálatból meglógott zsidók nyilasruhába öltözve fosztogatják a várost. Ájjonmámegamenet. A Magyar Nemzetet bármennyire is szeretem, ott se hirdettek még Mein Kampfot és holokauszttagadó irodalmat. Vagy te vagy túl naiv, vagy akkor fogalmam sincs, mit nevezünk szélsőjobbnak."

Nos, hogy ki kit nevez hősnek, ez valójában ízlés és születés dolga. A hős az nem egy mérhető kategória, ellentétben a halottak és más ehhez hasonlók számával.
Miért ne lehetne a Mein Kampfot árulni? Azért mert nem értesz vele egyet? Ennyi erővel a teljes "történelmi irodalmat" be lehetne tiltani. Az való igaz, hogy az eset (holokauszt) még mindig túl friss, és még mindig sok a személyesen érintett, de az elmúlt száz évben sok más népirtás is történt, minden ezekhez kapcsolódó irodalmat tiltólistára helyezni nem volna okos dolog. Milyen érdekes, hogy a mi országunkban mindig a liberálisok követeleik a velük egyet nem értők betiltását, bezárását, stb.

Ha már itt tartunk. Én még sohasem reklamáltam és követeltem a népszabadság betiltását csak azért, mert a címlapfotó alatt olyan felirat szerepel, hogy ... amerikai felszabadító katonák x országban ..., holott én esetleg gyarmatosítóknak, sőt időnként még rosszabbnak is tarthatnám őket, és a szememben egy fokkal sem jobbak mint előző korok bármelyik fasiszta alakulata. Elfogadom, hogy a népszabi egy elfogult baloldali lap, és mikor kézbe veszem, pontosan tudom, hogy mire számítsak. Ezzel semmi probléma sincs, ezért évek óta előfizetek rá.

"Egy könyvesboltban mit árulnak, az elvileg izlés dolga is lehetne."

Lehet, hogy csak azzal van a bajod, hogy célközönségként nem téged célzott meg az András? Miért akarnál beleszólni abba, hogy egy független kereskedő milyen legális termékeket forgalmaz a saját boltjában? Ha nekem nem ízlik a tepertő, akkor kezdjek el fikázni minden élelmiszerboltot aki az én ízlésemnek nem tetsző "szart" (tepertőt) árul?

" ... sőt bojkottra sem szólitok. ..."

Csak követeled, hogy takarítsa el a boltjából a neked nem tetsző termékeket. Korrekt dolog ez? Most komolyan!

"Egyébként nem is feltétlenül a könyvekkel van bajom, egy használt Lovast féláron még én is elolvasnék, hanem az irredenta szirszarokkal és pamfletekkel."

Hol a határ egy használt Lovas és a másik kategória között? Te el tudod dönteni?

"Valamint ne tegyen ki minden lehetséges felületre egy DEMOKRATA ITT KAPHATÓ feliratot, nem félek tőle, csak aki akar róla tudni az ugyis tudja, aki meg nem, az hagy maradjon már boldog tudatlanságban."

Népszabadságot lehet reklámozni, demokratát nem? Hol itt az egyenlő mérce?

Előzmény: Törölt nick (805)