florg Creative Commons License 2004.03.09 0 0 565
ptolgyes: Én leszek ott a "szakértő" meg a "szervizes", és akkor indulunk, ha megérkezik az első adag herfli, mert egyelőre csak három árva Bluesharp van, meg némi tremolo.

Z40: Suzuki semmivel sem tartósabb, mint a Hohner vagy a Hering. Amikor először bejött az országba (kb. 10 éve, ha jól emlékszem), alámentek a Hohnernek árban, és úgy nagyon jó volt. Most már viszont külföldün is a legdrágábbak közé tartozik, és nem igazán indokoltan.
Mi fogunk javítással foglalkozni, de az ilyen lamellacsereberének nem nagyon vagyok híve, egyrészt az Atteeharp által említett okból, másrészt mert nem éri meg (órabérben), egyébiránt meg, ha már régebbi a hangszer, az újonnan beszerelt lamella más hangszínt fog produkálni, mint a többi, meg aztán nagyon hosszú életű sem lesz biztosan, mert ahonnan kiütöd a szegecset, ott egy kicsit kitágul az anyag, tehát van egy kis rizikó,hogy hogy sikerül-tehát ezt jobb házilag megoldani. Kellemes célszerszámokat árulnak hozzá a cégek, de saját készlettel is lehetséges a dolog.
Én hanglapcserére, hangolásra, külső sérülés helyrehozásásra, alkatrészutánpótlásra (és annak felszerelésére) gondoltam.
Persze megoldható lehet a lamellacsere is, indokolt esetben, de ez mind a jövő zenéje, előbb induljon be a dolog.

Atteeharp: lényegében nekem sincs belőle tulajdonképpeni anyagi hasznom (tehát részesedésem az eladásból) meg amúgy sem zavar a kokurrencia.
A Hohner kínaisodása csak a megbízhatóság rovására ment (nagyobb a hibaszázalék), meg bejöttek ezek a furcsa új típusok, amiket viszont nem adnak elég olcsón, a bevált cuccaik ugyanolyan jók/rosszak, amilyenek voltak. Puhább lamellát nem tudom, elképzelhető. Viszont mivel valószínűleg átnyergelek Heringre, lehet, hogy soha nem fogom megtudni...

Ha értékelhető buli lesz, majd megírom, hol-mikor. Egyébként van szerintem értelme a vidéki infoknak is. Az önreklámoknak meg pláne. Én legalábbis kiváncsi természet vagyok.:)

Előzmény: ptolgyes (556)