Tulajdonképpen hobby történészi stílusban olvasok, írogatok a legszívesebben itt. Ez egy ilyen tényszerü hozzászólás volt. Az igazság, pontosabban a valóság érdekel, és nem "költöi túlzások".
Az "Antiszemita-zsidó eszmecserében" is elgondolkodtatóan tanulságos volt számomra, hogy érvként egy témához autentikus személytöl olvastam a "purim" ünnepségröl. A vallásos zsidók karneváljáról. Furcsa, hogy szerzöje, miután leírja a "purim" ünnepség hagyományának történelmi gyökereit, majd mindezt visszavonja; h. igaz, hogy Xerxésnek (485-465 i.e.) sem Washti nevü felesége, pláne Esther nevü nem volt, nem lehetett. De mindez és egyéb kétségeknek nincs lényeges szerepe... A lényeg a remény, a hit és a csoda.
Nem lényeges a valóság ismerete?
Pont ez volt a tanulsága számomra a szomorú "muster-master" Bánó féle ´92.okt.23-a történetének, Göncz Árpádnak az igazsághoz való hasonlóan furcsa hozzáállásának.
A valóság, az igazság nem számított!
Ennek következményeképpen pedig embertársaink súlyos exisztenciális károkat szenvedtek éveken át!!!
"Minden ki nem mondott igazság méreggé válik!"
Újra és újra megélem ennek valóságtartalmát, Nitsche ezen mondatának hatását a mai magyar közéletben, a mérgezett lelkületü magyar társadalomban. Az ebböl fakadó indulatokra, hisztériákra egy lehetséges magyarázat az igazságok elhallgatása, elnyomása.
4. A Wannsee jegyzőkönyv, dátum nélkül
És aláírásos nélkül.
Sokak szerint hamisítvány.
Sem ebböl nem következik a fasizmus büneinek, embertelenségének kétségbevonhatatlan ténye, sem én nem vonom kétségbe, hogy a fasizmus leírhatatlan szenvedéseket okozott millióknak. Ha volt is Hitlernek a német nép önrendelkezési jogának megvalósításában igazsága, de az ö személye okozta a német népnek is a legnagyobb veszteséget. A német történelem legnagyobb vesztese.
Ha Kertész Imre egy örömteli alkalommal, nekem is, mint magyarnak címezett; "szembenézést a múlttal". Akkor pedig igenis jogom, jogunk van elödeink pontos és objektív történelmi büneinek ismeretére. Jogom, -unk van szabadon megismerni a valóságot.
Ezt a szabadságot még a német törvények sem vonhatják meg tölem egy ilyen "belterjes" fórumon. Ez nem neked, U-Boat szól, hanem azoknak akik szinte azonnal, csípöböl aljas, alattomos szándékkal vádoltak alább.