jack_torrance Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1443

Big Fish - 2003 - USA

Elkezdődött a film és én vártam Burton-t. Vártam a Batman sötétségét, vártam a Beetlejuice beteg humorát, vártam az Ollókezű Edward báját és színes házait, vártam az Ed Wood kiemelkedő szinészi játékát, vártam a Sleepy Hollow (Mr Burton legjobb filmje) félelmetességét egyszóval vártam a burton-i víziót.. de nem akart eljönni. Aranyos történet, pár szép megoldással, egy nem túl jó filmzenével és egy középszerű rendezéssel, ami nem megengedhető egy ilyen tehetségnél.

60%

***************************************************************************************

The Last Samurai - 2003 - USA

Ráférne már Tom "én vagyok a menő producer mostanában" Cruise-ra egy igazi, jó film. Az Eyes wide Shut óta nem láttam ilyenben. Az meg már 5 éve volt. Jó helyen keresgélt Tom fiú amikor a felkelő nap országát választotta következő filmje színhelyéűl. Mr. Zwick-kel karöltve sikerült egy látványos, gyönyörűen fényképezett, ámde néhol erősen csöpögős és hazafias filmet forgatnia. Ezúttal nem az amerikai, hanem a japán zászlók lobognak, igaz nem másznak az arcodba, de ott vannak rendesen. Zimmer legjobb filmzenéje az utóbbi évekből.

70%