dbky Creative Commons License 2004.02.28 0 0 6188
Nos, szerintem Smith nem akar tudatosan "trendi" lenni, amikor az aktuális irányzatok megjelennek a zenéjében, hanem csak arról van szó, hogy az aktuális irányzatok hatással vannak a munkájára. Ez természetes dolog és szerintem nincs benne semmi kivetnivaló.

A 82-es darkos időszak után azért sejteni lehetett, valamit, hiszen a darkos irányzatra is úgy "váltottak át" a "vegytiszta" punkról.

Én nem "aggadtam dzsesszt" a Cure-ra! Ahogyan darkot sem. Sokminden benne van a zenéjükben. Én ezért jobb híján csak úgy tudom a Cure-t meghatározni, hogy "popzenekar". Ez a legtágabb kategória, amibe egyáltalán beleférnek. :)))

(Különben is, "nekem minden egyformán popzene"! :))))

Szerintem a Mission sem egy "dark-gothic" zenekar, bár a 80-as években, mondjuk a Bravó magazin is ezt írta róluk, de eze az újság sohasem volt mérvadó számomra. A korabeli "gruftis" divathullámot is jobb elfelejteni. Ez akkoriban egy mesterségesen gerjesztett trend volt.

Szerintem jó, hogy a Cure zenéje ennyire változatos. A Wrong Number után egy kis Bloodflowers, majd Blank&Jones, majd most újra a mollos, torzítós gitárzúzás, hogy csak a "közelmúltról" és a "közeljövőről" beszéljek.

Az, hogy melyik irányzat "milyen értéket képvisel", abba én nem szeretnék belemenni, mert ez parttalan vitákhoz vezetne. Én csak annyit tudok mondani, hogy számomra a Cure zenéje általában értéket képvisel, ezért hallgatom.

Azt azonban komolyan gondoltam, hogy összekellene írni, hogy milyen stílusirányzatot képviselnek az egyes Cure számok. Ha valaki tudna erre tárhelyet áldozni, akkor szerintem lehetne indítani egy weblapot, amin fel lenne tüntetve az összes Cure szám és mindenki megírhatná, hogy szerinte az adott szám melyik kategóriába tartozik. A végén pedig esetleg kialakulna valami közös, vagy többségi nevező. Ha jól tudom, ilyet még senki nem csinált a neten. Szerintem jó móka lenne! :)))