ddruid Creative Commons License 2004.02.28 0 0 737
Kedves csl!

Nem kevés bátorságra vall, hogy ki mered jelenteni: P mester I. Béla jegyzője volt. :) Én ezt pár év kutatás után sem merném megkockáztatni. Igaz, mennél tovább foglalkozik a témával az ember fia, annál tanácstalanabb lesz. Bár ez szigorúan szvsz. :) Ifjú történészhallgatóként e kérdéskör különösen foglalkoztat. Pár éve került a kezembe egy forrás egy helytörténeti kutatásom révén, ami nagyon elgondolkoztatott. Pontosabban kettő, ami meglehetősen egybevág. Nem mondok semmi részletet, még nem vagyok biztos semmiben. Ha igaz, akkor IV. Béla jegyzője volt... De rengeteg a talán és a ha. Hidd el, nem keveset olvastam és kutakodtam. :) Hogy mégis letettem a voksom, azért van, mert amit találtam nincs benne ezekben a szakkönyvekben. És mert ezt akarom majd a szakdolgozatban is bizonyítani. (Bár már jelezték páran, hogy nem feltétlen szerencsés ezt a témát választani... :))

Ezen azért ne vesszünk össze, de szvsz nem szabad ilyen kijelentéseket tenni.

És hogy a filmhez is hozzászóljak... Ennek abszolút nem az a feladata hogy helyettesítse a történelemórákat. Gondolom mindenki belátja hogy nem állhat le a film, egy negyedórás kitérőre Anonymous személyét illetően.. :) Kinek bejöttek a poénok, kinek nem... De a célja nem lehet magyargyalázás, mert pl a párom a film után ezt a megjegyzést tette: A végén úgy éreztem, olyan jó magyarnak lenni... Kell ennél több?

Nekem csak egy dolog miatt fájt a szívem. Előbb kellett volna egy komoly filmet készíteni.. Mondjuk egy Tűzzel-Vassal szintűt, ami bemutatja hogy milyen is lehetett valójában. Leszámolni a sok hazugsággal és tévhittel.. Ki tudja, talán majd egyszer ezt is megérjük!

Előzmény: csl (735)