NLQ
2004.02.27
|
|
0 0
1502
|
mai rekord (nekem az) USPS parcel post jan 3. an adtak fel, en nem telefonalgattam utana (semmi noszogatas) es ma kihoztak...
autalasos fizetes: minden koltseget valaljal, kulonben nagyon meg lehet szivni... (majdnem a WU mt is olcsobb nala)
mondjuk az unioba elvileg nagyon jo lesz majus utan merthogy elvileg nem lehet majd tobb mint egy itthoni utalas...
a szopasra 1 pelda: kikuldesz mondjuk 200 dolcsit (ennyit ker az embered) kikuldod (nem pipalod ki hogy fizetsz minden kinti koltseget) a bankod leemel mondjuk 1500-2000 forintot mint koltseg
kierkezik kb 1 het mulva a penz, az embered visszair hogy mit kepzelsz hogy csak 160 dolcsit kuldesz neki merthogy a kinti bankkoltseget levonja tole a bankja (es a kinti bankok hajlamosak egybol jelezni is fele azaz annyival kevesebbet irnak jova a szamlajan...)
szal ilyenkor kuldheted ki a 40 dolcsit pluszba ami neked ujabb 1000-1500 ft+40 dolcsi kinti koltsegbe kerul azaz a 200 dolcsi mire kijut kb 280 dolcsiba+ 3-4eFt ba...
es most jon a kiboritas... offlina azaz pultnal feladott penz kipipaltam a kinti koltseget is allom. az otp meg rosszul utalta nem dobta hozza a kinti koltseget. nekem jott az email en mentem balhezni a bankba... (megvolt a papir masolata nekem amin ott volt a pipa!) elismertek a feleloseguket es kikuldik az x dolcsit es leszedik a szamlamrol minden egyeb koltsegek nelkul....
ekkor kihivattam az irodavezetot es elmondtam neki, hogy most vagy eltekint a attol hogy en barmenbnyit is vonjanak a szamlamrol, vagy karteritesi igennyel lepek fel, mert kesedelmet szenved az aru es ezert expressz kell feladni ami ~150 dolcsi plusz koltseg...
ezek utan az irodavezeto igeretet adta hogy semmit nem vonnak tolem ok fizetik a hatralevo dijat.... (es sikerult megtartania az igeretet...) |
|