Bár nem engem kérdeztél, és még csak nem is lakom Kaposváron, de azért hadd válaszoljak! A Somogyi Hírlapban már meginterjúvolták a város és a klub vezetőit is. Szitáról, a polgálmesterről tudni illik, hogy nem mentes bizonyos nagyzási hóbortoktól (mindamellett én nem ismerek nála alkalmasabb embert jelenleg a város vezetésére), így már régi vágya, hogy újra NB I-es csapata legyen Kaposvárnak. Ez abból is kiviláglott, hogy az egyik lelkes támogatója volt annak a titeket és minket egyaránt tiltakozásra késztető elképzelésnek, hogy a Honvéd költözzön Pestről Kaposvárra (tudom, ti elsősorban Szeged ellen tiltakoztatok, de Kaposvár is képben volt, nem kis rémüleünkre, hiszen ez gyakorlatilag a Rákóczi elsorvasztását jelentette volna). Szóval a város vezetése biztos támogatná az élvonalat, más kérdés, hogy ez a támogatás most már jórészt erkölcsi lenne, nem anyagi, hiszen a kaposvári önkormányzat is a nadrágszíj meghúzására kényszerül 2004-ben, ráadásul Szitát aligha kedveli a jelenleg regnáló koalíció, úgyhogy a központi források már a 2002-es választások óta jelentősen elapadtak. Igaz, Szitának van némi tekintélye a városban működő vállalkozások vezetőinek körében, így közvetlen segítséget mégiscsak tud nyújtani.
A klub vezetői 250 millióra becsülték az éves költségvetést az NB I-ben, ami talán elérhető. A főszponzorok: a NABI és a Vegyépszer nem zártak túl sikeres pénzügyi évet 2002-ben (a 2003-as adataikat nem ismerem), de bizonnyal kitartnak mellettünk. Mindent egybevéve nagy kaland lenne az élvonal gazdaságilag is, sportszakmailag is, bár épp egy másik Somogy megyei csapat példája bizonyítja, hogy szűk költségvetéssel is nagy eredményeket lehet elérni a magyar élvonalban.
Bocs a szószátyárságért!