B'zmeg de gyorsan írtok!
TM: Nos nem tudom, nem értek hozzá, de mintha lenne olyan nyelv, ahol tán prijatelji volna. Vagy az nem megszólítás Nos. prijatyelj oroszul, przyjaciół lengyelül. Szlavisztikai ismereteim alapján egy ószláv prijateli alakot (utsó i redukált, az i és a hosszú) várok, ebből szlovák prijatel'. Ennek lenne becézése prijatel'ek, mivel a cseszlovákok mindent becéznek, ezen még a lengyelek is röhögnek, akiknél nincsen tea meg anya, csak teácska anyácska. Ennek t.sz.: prijatel'ky. Lengyelül przyjacielcy lenne?. Elbasztam. Ez van. Brüh.
Bár nem tudom pl. Déri dékánhelyettes milyen szellemiségű, Kimondtad a fősátán nevét, kimaradsz 3 körből! :) Ugyanakkor nem tom Déri et.-nak mi köze van ahhoz, hogy a bölcsészkaron ótvar lejárt 150 éves elméleteket oktatnának. Már van köze, mer neki kéne változtatni ezen biztos, de nem nagyon van hova. A magyar szakon biztos nem, már persze irodalomról szólva. Ott a "retrográdak" pl régimagyarosok is minimum strukturalisták, ergó csak 50 évvel vannak lemaradva, de nem is. Olvasd el Horváth Iván Balassi könyvét (1981) és kimenekülöl a világból, akkora nagyon nem olyan mint amit te akarol mondani. Hogy ógörög szakon mi van, azt nem tudom.
Magyar nyelvészeten meg a pokol uralkodik, de aki ezt meg akarná szüntetni, ki kéne rúgnia egy egész tanszéket (benne "médiasztárral"), s azt mexüntetni, meg ilyesmi, de nem írok többet, mert még bajom lesz tőle.
A GP valóban azt éri el, hogy a semleges emberek többsége az adott akció ellen fordul sajnos nem. csak mi. a nép hőzöng. panem et circenses
Drégelypalánk? A kisvasút? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Lófaszt! Nagyvasút, ma is jár: 75-ös menetrendi mező Vác - Diósjenő - Dpalánk - Balassagyarmat. Csak Drégelypalánknál fejállomás van, ott megfordul a kis bzmot és megy Gyarmatra, vö. elvira, vagy www.trains.hu. Azért van fejállomás, mert régen ment tovább vonat Ipolyságra, de most ott határ van. De kb. 2 km-t kéne építeni s áttudnamenni a vonat....... Mrrr.
Ja. Vannak, akiknek meg Egely és a többi fizikus, illetve az asztrológia és a csillagászat látszik egy nagy kutyuléknak. Van ilyen. - Egely, a gépészmérnök, és a többi fizikus. Hát legyen, vásárolj örökmozgót, sem nem jogom, sem nem kötelességem ez ellen bármit tenni. TM, nem érted, olyan vagy itt mint a Fidesz (copyright :)! Te mondsz RR-nek olyasmit, hogy "ááh, ti innen ugyanolyannak látszotok: szociológusok, komunisták, telefonközpontosok, grínpíszesek". Erre kapsz egy ironikus és teljesen jogos választ, erre nem emlékszel, mire kaptad... Mrrrr... Tényleg kezd visszatetsző lenni, hogy RR-t aki nem kommunista, te lassan minden mocsokkal összekapcsolod, nem jó ez igy... Az értelmetlen beszéd meg vicces, mint egy haláltábor.
Üdv, B.s.