Nos nem arról van szó hogy mindeneteket szét kellene szórni a nálatok szegényebbek közt. De ha már egyszer így működik a rendszer, ahogy működik, meg kell tanulni ezeket a módszereket is. És bár valahogy sokkal tiszteletreméltóbbnak érzem mondjuk az Iványi-féle meleg utca programot, azért más módon is lehet tenni. Talán az ordítozás a legkevésbé kézenfekvő.
A környezetvédők nem megtévesztők? Jajjajjaj, a reklámokban bemutatott "a fityfasz mosópor jobban mos" állítások tudományos igényű közlemények a zöldek sok megnyilatkozásához képest. A német zöldek pl. (mfhb-re írta a csuvi még valamikor régen) 1000 euróért olyan cuccot árulnak ami kiszűri a konnektorodból az atomerőműben termelt áramot, namost a szerkezet működése soselátott hipotetikus részecskéken alapul, amelyek ha léteznének se úgy viselkednének, ahogy. Gondolom a készülék maga kb. 3 euróból kihozható, egy doboz, 3 led, és egy néhány tranzisztorból és kondenzátorból összegányolható villogtató áramkör (makkpetiék majd csinálnak olyant kötelező gyakorlatként, nekem itt figyel az asztalomon).
Legyen az embereknek véleményük, csakhát ez olyan hogy akkor most nekem mit kell megtennem, ha látom, hogy hülyeséget csinálnak? Persze, demokratikus joguk adott esetben a vesztükbe rohanni vagy valami, szóval ezek azért dilemmák.
Hogy úgy en bloc hülyék-e? Drága Rózsa, ha figyelnél, azt is leírtam, hogy nem látom, hogy az emberiség hülyülne vagy hülyébb volna mint a sokévi átlag...
Hogyan jön ide az, hogy ki beszél a levegőbe a magánéletében? Jajjaj. Ott aztán tényleg nincs determinizmus, ráadásul tényleg nem maradhatsz sajátmagadon is kívül álló. És bizony lehet hogy amit mond valaki, az egy idő után elszáll a levegőbe. Bár spec. örökéletű barátságok például vannak. Más dolgok meg nem örökéletűek, jönnek, mennek, adott esetben visszatérnek, a fene jobban érti, meg kell értük küzdeni. Egy másik embert átverni igen nagy hiba, csak kérdés, hogy az átverés tényleg átverés-e, vagy lehetetlen elvárások nem teljesítése, vagy mittoménmi. Na abbahagyom inkább.