Na, felütöttem a fejem, és először is vérmenyéthez csatlakoznék.
Aztán meg TM: asszem fő érvedként fogalmaztad meg, hogy egy radar építése nem érzelmi kérdés, ott a tiszta tényeknek kell dönteniük. Továbbá, hogy hallani sem bírod a zöldek "szakértőit", inkább azokat, akik valóban értenek hozzá. Mármint a nemzetbiztonsághoz.
Szóval 1)úgy állítod ezt be, mintha állandó veszélyben élnénk és a hazát kéne menteni (vajon lettél -e volna katona, ha behívtak volna?) pedig erre nem sok bizonyítékod van, gondolom.
2)vajon ki lehet az, aki ért a nemzetbiztonsághoz? ez azért némiképp képlékenyebb még a körny.véd.nél is. Lehet, hogy effektíve léteznek ilyen emberek, de hogy a döntéseket nem ők hozzák, az biztos. Ráadásul, el tudod te azt képzelni, hogy egy ilyen kockázatot értelmesen fel lehet becsülni? Valahogy nekem ez a közgazdaságtant juttatja eszembe (amin belül külön tudomány a kockázatelemzés), ami viszont köztudomásúlag hablaty, ellentmondások és vetítések káosza.
3)a ződek (x hányada) szerint pedig ez a számodra oly kézzel fogható, objektív kérdés politikai gyökerű. Ezt is meg lehet indokolni, valójában senki nem tudja, milyen adatok alapján hoznak döntést, mert titkos.
4)nem érvelmék a lúzer fajok témában (bár mondhatnám, demagóg módon, hogy majd talán egyszer kiderül, hogy az ember nevű a leglúzerebb), viszont itt ugye az az elképzelés, hogy nem egyik vagy másik, hanem mindkettő.
Vérmenyétnek is: szegény GP, mindent rákentek. Igazából ugyan én sem vagyok meggyőződve az elfogulatlanságukról, de hát asszem ezzel nem lennének egyedül. De nem ez a lényeg szerintem. Miért kéne nekik a Bp körüli szemetet eltakarítani (odaláncolni magukat a szemeteskukákhoz)? Nem az a missziójuk, hogy megváltsák a világot, hanem hogy különlegesen durva, (általában talán félig-meggig politikai áthallással bíró) ügyekre felhívják a figyelmet. És ezen az akción elég kevesen voltak, valami 10en. Igaz, azok között külföldiek is voltak. Sokan vannak ugye, akik minden útjukba kerülő tüntetésre elmennek, hátha lesz balhé. Nem csak GPesek. Az emberek már csak ilyenek. Mellesleg, TM, mintha azt írtad volna egyszer, hogy illegálisan tartózkodtak ott. Miért is?
Egyébként én nem akarom őket védeni, semmi közöm a GPhez, nem is nagyon érdekel, csak szerintem összemossátok.