nohabmozdony Creative Commons License 2004.02.20 0 0 527
Az ember megjelenésével a Földön azon fajok nagy része, amelyhez az emberiségnek nem fűződik rövid és hosszú távú érdeke, potenciális lúzerré vált. Az elefántok, a bálnák, és még sok minden más. Az emberiségnek kell hol laknia, márpedig bálnában azt nem lehet (kivéve Jónás, de ő sem bírta sokáig), kell élelmiszert termelnie, márpedig elefántban azt nem lehet, etc. Szép dolog, ha valakinek ettől még fontosak ezek az élőlények, csak én először az embereket menteném. Persze, szép dolog diverzitás is, csakhát leginkább a fajon belüli sokféleség a lényeg, mivel igen kis valószínűséggel fognak az emberekbe (vagy másokba) természetes úton elefánt- vagy rózsagének (mármint bazsarózsa, R Rózsa génjei továbbadása felett ő maga rendelkezik :) )költözködni. Nem mondtam, hogy nem kell védeni, csak azt mondom: értelmesen kell, és vannak dolgok, amiket el kell fogadni, és néven kell nevezni. (Ebben az országban azt persze nem szokás, a hipermarketban példának okáért az "arcápolás, testápolás, gyógyászat" feliratú sorban arcápoló krém, testápoló krém és óvszer van, akkor most melyik micsoda, az értelmetlen felirat megzavar minden vásárlót.)

Nagyon kedvelem az elefántokat, amíg a többség szintén kedveli őket, addig nyilván igyekeznek megakadályozni a céltalan lemészárlásukat, de mint mondtam, ha sarkosan tesszük fel a kérdést: ember vagy elefánt, nem kétséges a válaszom.

Azt meg, hogy hol lehet és milyen magas adót építeni, mint mondtam, ne a GP döntse el, meg ne is Mariska néni, meg ne is az Antal Miki, hanem azok, akiknek a szakmájuk ez. Ha ugyanis ezt a szakmai kérdést közfelkiáltással el lehet dönteni, akkor el lehet dönteni azt is, hogy 2*2=5. Valamint el lehet dönteni másvalamiket is közfelkiáltással, például hiába tény, hogy nem létezik különbség emberek közt bőrszín etc alapján, ha meg lehet szavazni, hogy legyen. Nem látok elvi különbséget. Épp ezért nem tartom elfogadhatónak, hogy bizonyos dolgokról közfelkiáltással szülessen meg az igazság.

Jah, Rózsáról jut eszembe, nem tudom, merre járhat a nagyvilágban, de valami csak van abban, hogy bizonyos tekintetben a pasik nem túl intelligensek. Múltkor például voltam ruhát venni, és kb. 10 pasi közül én voltam egyedül, aki nem cipelt magával barátnőt / felséget / szeretőt / anyukát ecélból. A többieket mind a nők kommendálták, gondolkodtam azon hogy ez vajon tényleg a pasik mulyaságának, avagy a nők agresszivitásának köszönhető-e. :)

Előzmény: makkpeti (526)