muggli Creative Commons License 2004.02.19 0 0 1459
EDK!
Cég nem ajándékozhat, a 120 EUR csak magánszemélytől és ajándék. Ha nincs mellette számla, akkor minden jöhet, amiről meg tudod magyarázni, hogy ez csak 100-120 EUR-t ér.
Pénzküldés: Németekhez nagyon jól működik a posta. Ha összehasonlítod az árfolyamokat és a WU vagy más MO-t küldő cég költségeit, valahol ugyanott vagy és ezt EUR-ban kapja a címzett. Az MNB-nek az árfolyama csak irányadó, minden bank saját árfolyamon vált (a posta nem tudom melyik bankét használja). A postán, ha minden igaz, akkor hetente kétszer váltanak árfolyamot, nem követi olyan rugalmasan a napi árfolyamokat. Ha bemész, vagy felhívod a 62-es postahivatalt, akkor megmondják az árfolyamot, sőt azt is, hogy melyik nap váltják.
Souris!
Tanulság: Tedd azt, amit én szoktam, kérj egy telefonszámot az aukció után és beszéld meg vele a részleteket. Mindig megírják a telefonszámukat és én mindig szót értettem velük.
Mindenkinek: Lehetőleg olyan oldalakon licitáljatok, ahol pontosan értitek az eladó külön mániáit. Sok "balesettől" menekültök meg. Ne várjatok semmi extra dolgot az eladóktól, ha ők nem ajánlják fel. Ez üzlet és nem szivesség, amit majd valamikor viszonzol. Volt már olyan esetem, hogy az eladónak más postahivatalba kellett volna mennie a nemzetközit feladni, ami egyébként nem lett volna túl messze, de neki nem esett útjába, így közös megegyezéssel sztornóztuk a boltot. Mára ennyit.
muggli©
Előzmény: edk440 (1449)