mister Creative Commons License 2004.02.19 0 0 82
Szia coney!

Igyekszem mindenre válaszolni.

1. Milyen típusú almot rakhatunk be?
Ha figyelembe akarod venni az eredeti élőhelyét, akkor homokot, fakérget nem javaslom, talán dísznek néhány nagyobb követ. A homokot szeretik túrni, a tojásokat is ebbe rakják. Én nagyon finom kvarchomokot, vagy madárhomokot használok.

2. A terráriumunk egyik része alulról fűtött.
Ha ez már kész van, használd, lehet, hogy szeretni fogják, de szerintem nem igénylik, nekem egy 60W-os izzó van a terr. tetején, ha melegedni akarnak, oda telepszenek alá. Egyébként éjszakai állatok, és inkább elbújnak a repedésekbe az izzó melege elől.

3. Milyen növényeket rakjak bele?
Az élő növény nehéz téma, de lehet próbálkozni, nekem az etetés miatt nem vált be, a tücskök szétrágták az összeset. Nem akarom őket csak csipeszről etetni, vadásszanak csak. Most némi műnövény van bent.

4. Mennyi idősen érdemes venni leot, hogy kézhez lehessen szoktatni?
Erre nem tudok konkrét választ adni. A néhány naposak nagyon félősek, idegesen nekitámadnak a kezednek a feléjük nyúlsz, aztán pedig menekülnek. Nekem a háromból csak az egyik tűri, hogy megfogjam, a többi menekül, pedig mindhárommal ugyanúgy bántam.

5. Mekkora egy akkora gekko?
1 hónaposan már bőven kiteszik a kereskedésbe, biztonsággal felnevelhető már kisebb kortól is, nem kényes állat, amelyik egészséges, az eszik rendesen. Mint az embernél...

Itt egy kép, 1 napos állat látható rajta

6. Mennyi idősen lehet az ivarukat megállapítani?
Úgy tapasztaltam, hogy ez változó. Egyébként te is simán megtudod állapítani a nemét. Ahogy már említve lett, combtő környékén belül V alakban pórusok (a halványan látható pórus is pórus!), és farok alatt két jellegzetes mirigy, mint az emlősöknél a here. Nem lehet eltéveszteni, felesleges szakemberhez vinni. Volt olyan állatom, amin már egy hetesen lehetett látni ezeket a mirigyeket.

7. Azt olvastam, hogy a nőstények jól megvannak egymással, de a hímek kevésbé. A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha kettő kicsit veszünk, és esetleg mind a kettő hím, akkor később mit tudok tenni, ha esetleg verekszenek?
Vegyél hármat, és ha kiderül a nemük, még mindig lehet variálni. Egy terráriumban egy hím lehet. A lányok nem verekszenek, de szerintem egyébként sem harcias állatok.

Remélem segítettem. Nemsokára nekem is lesznek eladó kicsik.

Hello

Előzmény: coney (77)