vkid Creative Commons License 2004.02.16 0 0 506
Na TM örülök hogy szereted Nádasdyt. Abban nincs igazad, hogy ki a többség.

A tudósok közt a többség, egészen pontosan 100% Nádasdy-módra viselkedik, s őt rakják ki sztárkodni, nem is hülyeség.

Az ostobák közt 1850-schoolos a kisebbség.

Olyan ez mintha én aszondanám, hogy a fizikusok többsége egelysta, mert én azt látom a tv-ben. Kétségtelen: sajnos nyelvtudományban nagyon elterjett a laikus hozzáállás, vö. helyes-helytelen ellentétet mindenki elfogadja még (kivéve persze engem, Nddy-t, a nyelvtud. int-et, a tudósokat, nyelvészeket,, meg apám-anyám) -- ez a társadalomtudományokat jobban sújtó (mert jobban sújtani képes) premodern-humboldtiánus hozzáállás eredménye. Nemcsak nálunk: Fro-ban is van sok hülye barom retek fasz, mégis vannak nyelvészek is.

Csakhogy a nyelvészek -- mint a fizikusok -- inkább le se szarják ezt, azt mondják ők elkutatgatnak ozt csá.

Irodalomtudomány: el nem hinnéd itt mi van, a premodern hozzáállást gyakorlatilag 20-25 év alatt elsöpörték. Nincs jó. Nincs. Mondom: n i n c s. Irigylem is őket a nyelvészek helyében.

Persze ez az egyetemi tanárok/intézetvezetőkre vonatkozik. Köz.isk. tanárok mikor fogják azt mondani merni a diákoknak, hogy petőfi nem jó nem rossz, hanem ez van, értékeld ahogy akarod, meglátjuk bejön-e stb. stb. Ma pl. reformkor szemináriumon Bécsy tnő (a mindenki által hőn szeretett Bécsy Tamás lánya, ca. 55 éves) eléggé morcos volt, hogy a Petőfi: Apostolt még mindig úgy tanítják hogy Petőfi=Szilveszter meg Szilveszter=jó. Erre aszongya Szilveszter egy terrorista. Rajzoltam is jó kis Oszamát a füzetembe :). Na. Meg általában azt, amit középiskolában mi olvashatatlan szarnak mondunk, az egyetemen tanáraink olvashatatlannak mondják. Szarnak csak azért nem, mert nem ítélünk ilyet. Csupán nem lehet ma elolvasni egy hipernyálas romantikus gejlt, mert nem mond semmit, vagy hazudik, stb stb, más az ízlésünk mint az akkoriaknak. Ezt persze bebizonyítják... igen.. tétel-bizonyít-ellenőriz-vécénlehúz... igen.

Na üdv. BetSr