meglehetősen érdekesre sikeredett a tegnapi (mai) KM. az biztos, hogy a valentin-hétvégi összezörrenés nem úgy fog bevonulni a kompánia történetébe, mint mindenidők legjobbja. persze, ettől még nem kell azoknak vigyorogniuk, akik otthon maradtak focit nézni, vagy angliában kóricálnak épp, vagy tudomisénhol. sz'al a szokásos "rekedtre röhögtem magam" élmény most is megvolt, csupán beütött néhány kisebb-nagyobb probléma. utólag is elnézést kérek a szétment wc-csapért :), meg azért, hogy először nem mutatkoztam túl készségesnek, mikor icsi és szilvi hozzám fordult segítségért. gyerekek, kóreában jó filmeket csinálnak, de az autókhoz nem értenek. nem bizony. remélem, azóta azért sikerült összerakni.
a filmekről: nemsokára megjelenik az alien quadrology. ebből tekintettük meg a páratlan epizódokat. ridley scott az egyetlen rendező a földön, ki olyan rendezői változatokat csinál, melyek rövidebbek, mint az eredeti változatok. viszont amíg a szárnyas fejvadásznak szüksége volt egy átgondolásra, addig az alient kár volt baszogatni. igaz, a film pörgősebb lett, mint volt, ám a pörgős és a kapkodós egy oviba jár, így hiába is próbáltam ráállni a film hangulatára, az már rég idegenekkel harcolt, mikor én még ott tartottam, hogy dekurvajó ez és ez a díszlet.
az alien3 egy fokkal érdekesebb. sajnos, nem hívhatjuk rendezői változatnak, ugyanis finchwer nem adta nevét az új verzióhoz - gondolom, nem utolsó sorban azért, mert rühelli ezt a filmet. :) én nem utálom, sőt kifejezetten kedvelem, s a produceri változat is egész jó - egy darabig. aztán mikor az ötödik "imádkozzunk, testvéreim!" jelenettel kellett megbírkóznom, már kezdtem kicsit fárasztónak érezni az újdonat-új filmet, amely csillog-villog, rá se lehet ismerni, de ha felnyitjuk a motorháztetőt, láthatjuk, hogy ugyanaz a kétütemű vacak dohog benne, s még arra a brutálgagyi alien-trükkre sem sikerült katalizátort szerelni. amúgy a híresztelések igaznak bizonyultak: a film kb. 1 órányi új jelenetet tartalmaz, amiből kb. 35 perc régi szekvenciákat helyettesít, hogy a hozzátoldott 25 perc ne tűnjön értelmetlennek. no, ebben a filmben tényleg minden más, mintha teljesen újravágták volna az egészet; vannak kurva jó és kurva szar beállítások. vannak frankó ötletek (nem kutyából lesz a szalien! :) és nem annyira klasszok (az egész társaság felhördült, mikor szembesült ripley új műugrásával). összességében: ![](http://zalus.koga.hu/rating-8.gif)