nohabmozdony Creative Commons License 2004.02.15 0 0 500
CCCP: Hogyne, nyilván a nemzetközi bankrendszer rombolt össze egy helyes kis rendszert, ahogyan azt pl. Tar Sándor (mellesleg igen kreatív ügynöke e helyes rendszernek) írta az MH szilveszteri számában. Viszonylag normálisabban működő rendszer lenne? Minél működne normálisabban? A rohadt életbe, de romlott is ez a rendszer, hogy senki nem szól bele a magánügyeidbe. A francba is már, mennyire szeretném ha megmondanák, mit egyek ebédre és mit olvassak délután. Hogy súlyosabb kérdéseket ne is említsek.

Nos persze, elvben lehet, ugye, mert ha nincs körbekerítve az erdő, akkor hiába illegálisan vannak ott, akkor sem lehet őket rabomobilba pakolni és visszaküldeni őket a kedves családjuk vagy kommunájuk körébe.

Ugye nem árt tudni hogy pl. a Bakonyban van a Szikla nevű létesítmény, ami Magyarország légtérvédelméért felelős. (Konkrétan Veszprémben. Ha arra jársz, azt is megmutatom, kb. hol.) De ha nagypapád ezzel foglalkozott, szerintem ő is tudja. Én viszont nem vagyok légtérvédelmi szakértő, csak nem is tartom magam annak, ha azt mondják, hajlamos vagyok elhinni, hogy katonailag az egy megfelelő hely.

A fideszt nem lehet összehasonlítani egy olyan szórványmozgalommal, mint az antiglob / zöld / etc. mozgalmak? Hát már hogyne lehetne, mikor az összes főbb jellegzetességük ugyanaz, az egyetlen különbség a megkérdőjelezhetetlen vezér hiánya, de ez nem olyan lényeges, az ideológiákhoz való hozzáálláshoz képest.

Jó egyébként, hogy Dél-Amerikát hoztad példának, mert épp például Chilében (asszem ott) álltak át államiról magánnyugdíj rendszerre, és jé, teljesen jó lett ott is. Viszont igaz, hogy a mainstream közgazdászok túlzottal libertariánusnak tartják a jelenlegi helyzetet, ezt én is tudom. De ettől még nem lesz feltétlen igaz ez.

Kitérő. Ha a fizikusok többsége igaznak tart valamit, akkor őket ennek ellenkezőjéről csak bizonysággal lehet meggyőzni. Míg ellenben módszertani és egyéb okok folytán, két tökellentétes közgazdaságtani állítás is megfér egy tudományban.

Szóval jelenleg a szabadpiac hívei kisebbségben vannak (mifelénk különösen), ez nem szegi kedvem, mert a nemszabadpiaci társadalomszervezés most fuccsolt be Nyugat-Európában, és ha nem lesz mindenféle szociális ellátórendszerben reform, akkor bizony egy legatyásodott EU-hoz fogunk csatlakozni...

Előzmény: R Rózsa (498)