Most már tényleg ez az utolsó, mennem kell etikai közgazdaságtan és morális filozófia című tanulmányt olvasni:))
"Hogy hogyan tudok magamra figyelni? Én inkább másokra figyelek. És nem érzem szükségét effajta hókuszpókuszolásnak ahhoz, hogy nyugodt legyek, vagy jól érezzem magam, vagy valami."
Nem, ez egész más. Vannak emberek, szerintem elsősorban nők, akik annyira sok problémát szeretnének megoldani, annyira sokfelé figyelnek, hogy aztán a legfontosabb kérdésekre sem tudnak válaszolni. Hogy milyen is az ő életük. És ha meditálni járnak, akkor szerintem az egy mód arra, hogy újra megtalálják ezt a fonalat. Lehet, hogy elemi esetben az a jó, ha odafigyelünk másokra, mert úgy sokkal könnyebb, stb (miért van az, hogy az emberek az érzelmeikről csak közhelyekben tudnak beszélni?) no de, mi van, ha így nem sikerül? Csak figyelünk-figyelünk, de nincs semmi. Egyre csak szeretnénk megoldani, de nem megy. És akkor szépen feloldódik az ember a problémában.
De semmiképp sem hókuszpókusz. Nem beavatás a misztériumokba, gondolom, te is tudod, de akkor miért mondod? (áhh, ez már csak szőrszálhasogatás)