R Rózsa Creative Commons License 2004.02.15 0 0 498
Ez a "messzire lát" nem segít rajtam, arra voltam kíváncsi, h pl a Bakonyban lévő mire jó akkor? Az ország közepén körbekémlel?

Remélem azt a CCCP-t csak viccből írtad. Nem a fegyverkezésbe döglött bele, de ha így lett volna, ha anélkül még mindig meglenne, akkor valszeg egy viszonylag normálisabban funkcionáló renszer lenne, és nem lenne gáz (najó, feltéve, h mi nem lennénk részei...) -gondolatkísérlet vége.

Nem olyasmit engednek meg maguknak, amit mások nem. Ilyet lehet, sztem nem véletlen, h eddig csak a biztonsági őröket tudták kiküldeni. Vagy közszemérmet sért? Vagy nem Normális?

Igen, én is tudom, h a jobboldal is ártatlan szemekkel pislog. De a fideszt (karizmatikus vezető, határozott célok, tudatos véleményformálás, stb) nem lehet összehasonlítani egy olyan szórványmozgalommal, mint a környezetvédelem. Ezek kisebb-nagyobb civilszervezetek, milyen lenne, ha folyton elhatárolódnának egymástl és a kívülállóktól? Egyébként meg is teszik sokan, csak nem jut el idáig.

A globalizációval meg az a baj, hogy azok az IMF feltételei az utóbbi néhán évtizedben (asszem a 70es évek óta, de mindegy) túlzottan libertariánusok (meg asszimetrikus kedvezményeket ad a fejlett országoknak), amik jól alkalmazhatók a működö piacgazdaságokban, de Dél-Amerikában egészen más módszerrel kellene nekikezdeni. Szóval tényleg, nem szabadkereskedelmi irányba akarnak változtatni, de közgazdaságilag ez eléggé természetes. Lenne.

Előzmény: nohabmozdony (496)