zividivi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 48
/"...fogd má fel hogy nemszámit a massza ami
körülötted van , te egy egyedülálló egyéniség
vagy, van agyad amit remélem hogy gondolkodásra
használsz. szal válaszd ki ami neked bejön és legyél olyan. ha 2-en kutbaugranak körülötted akkor te is azt teszed, mert "bisztos igazuk van"?...."/

Nem fogom föl, mert nem igaz! Körülöttem pedig nem massza van, hanem sok-sok ember, akiknek a múlt távlatából is az életemet, létemet köszönhetem. Igaz, ehhez az "öntudathoz" bele kellett nevelkednem ebbe a társadalomba és nem kívűlállóként szemlélni. Masszának legfeljebb a Te perspektívádból tűnik. Randóti és az én szemszögömből a Te masszád sok-sok emberből áll, akik egymással sorsközösséget vállaltak. Majd a maláj is fog, néhány generáció múlva, de akkor már ő is közénk tartozik, saját kultúrájával egyetemben.

A kútbaugrás pedig nem ide tartozik. Az a majmolás jelképe. Az enyém meg az összetartozás. Van némi különbség köztük akkor is, ha Te speciel az összes szabadságharcunkat hülyeségnek tartanád. Tudod, a maláj egyelőre nem vett részt egyik eseményben sem. Neki még nem tartozom hálával. Ha majd le is tesz a közösség javára valamit, akkor lesz teljesjogú tagja annak. Követelőzni a legkönnyebb. Jogilag helybenhagyni az ilyen követelőzést pedig zsarnokság.

Előzmény: YaMo (45)