Luby Creative Commons License 2004.02.15 0 0 44
geszthi!
Az idézet nagyon jó érv. Munkát igényel és nem vitatható. Elismerem.
Én is többször leírtam, hogy nem látok más utat Magyarország számára. Az összeszorított fog az akkor állapotokra , az ország , a csatlakozó társak és az Únió állapotára vonatkozott. Azóta több kell, az összeszorított fog egyfajta vállalt kemény kűzdelmet jelentett. Ma már inkább fejhajtás, összetojt nadrág, vagy önfeladás szükségeltetik. Az okokat én abban látom, hogy a többi csatlakozó ország nagyon keményen kiállt nemzeti érdekei mellett, nemzeti politikát valósított meg és igyekezett önérzetesen (összeszorított) fogakkal belépni. Két éve Magyarország a belső problémái miatt, az alkalmatlan államvezetés miatt, a nemzeti politika háttérbeszorulása a megfelelni vágyás javára miatt tényleg csak lehajtott fejjel osonhat be az Únióba. Ez a több évszázados- ügyeletes s@ggnyalás-most bosszulja meg magát.
Mindegy, hogy Berlin, Bécs, Moszkva, Washington, vagy éppen Bukarest, csak minket, a csúnya gyereket fogadjanak el. Hát így nem lehet nemzeti politikát csinálni. Gondold végig: sikerült két év alatt megosztani a határon kívüli magyarokat,
a magyar külügyminiszter ilyen végtelenül megalázó mondatot mond ki ( belpolitikai céllal!):"Merjünk kicsik lenni!"
Nem hasonlíthatjuk magunkat a fejlettebb nyugati polgári demokráciákhoz, hiszen ők mentálisan, és gazdaságilag is folyamatosan fejlődtek, míg mi felszabadultunk és építettük a szocializmust.Viszont a többi kelet-európai ország között megtarthattuk volna a vezető szerepünket, amit még 56' alapján nekünk is szántak. És akkor a csatlakozás időpontjára a megtévesztett és jól átvert választók ismételten hatalomra juttatták az ország elszegényedésével fordított arányosan gazdagodó , verbálisan baloldali koaliciót. Ma véleményem szerint itt tartunk. Ne érvelj azzal, hogy bezzeg a FIDESz, mert én őket sem tartom jónak; csak jobbnak.. Üdv.: Luby, aki Gábor