Valószínűnek tartom, hogy azért van nézeteltérés közöttünk, mert én nagyon is akceptálom azt a sokévszázados kisérletezést, amit elődeink tettek annak érdekében, hogy valamiféle összhang kialakuljon az ország lakósai között. Te meg fittyet hánysz az egész eredményre. Én a szokásjogokat és a kultúrát, nyelvet stb., melybe beleszülettem, többre becsülöm, mint egy teljesen más hagyományból idecsöppent maláj. Valószínűleg, saját környezetében ő is ugyanígy lenne az én "különösségemmel". Ha Te szt állítod, hogy akkor most mindannyiunknak malájjá kell válnunk, hogy ő is otthonosan érezze magát, akkor Te sem csinálsz mást, mint gyurmázol. Malájjal, magyarral egyaránt!
Miből gondolod, hogy ez elől "bezárkózhacc a házadba. " ? Ez lenne a nemzeti többség kiközösitése saját felségjogaiból, illetve evvel tkp. rezervátumba kívánsz kényszeríteni. Szerintem valóban ilyesmi folyik ebben az országban, de akkor erről kell beszélni és nem a "világállam előnyeivel" maszatolni.
/"..szerintem az iraki háborúról alkotott vélemények sokszínűsége mutattya hogy az embereknek van véleménye.és ez nem mindig egyezik pl az usa-éval. ..."/
Az embereknek mindenről van véleményük, de nem ez a sokszínűség. Mert ha a hatalom csupán saját véleményét veszi figyelembe, akkor nem beszélhetünk sokszínűségről, legfeljebb hatalmi erőszakról. Az USA pedig Irakkal kapcsolatban pontosan ezt teszi.
Az ilyen politika bukásra van ítélve!