P.: édes kis tündérem, azért remélem magad sem gondolod, hogy én ennek a befogadására képes vagyok:) jó látni, hogy tényleg, milyen k*rva bonyolult is ez, de azért ebben a formában inkább alázásnak hat... khmm.
Mellesleg, kábé erre voltam kíváncsi, hogy mi a véleményetek róla. Nekem az volt, hogy megdöbbentő méreteket öltött a néphülyítés -tudom, tévedtem, mert akár igazzá is lehetne. Meg nem is.
De azt meg nem értem, hogy (TM) ha ilyen dühösen tudtok nekirohanni a globális felmelegedésről prédikálóknak, akkor miért nem képvselik a fizikusok is jobban a véleményüket? Amit ráadásul elég jól alá tudnak támasztani. Talán mégis politikusok fondorkodnak a háttérben? Szerintem csak fanatikusok, akik remekül kihasználják a lehetőségeket.
A múltkor hallgattam egy zöldembert, már nem tom, melyik szervezettöl, aki elejtett egy olyan megjegyzést, hogy nekik van szakembergárdájuk. (Amire ti most nyilván még dühösebbek lesztek.) nyilván, "szakembernek" is olyan megy el ilyenekhez, aki hisz benne, vagy meg tudja indokolni. De ilyen rosszul képviselné magát a köztudatban a tudomány? (A világért sem úgy értem, hogy hátha mégis a hangosabb prédikálóknak van igaza, hanem tényleg nem értem.)
TM: én nem tudom, ki várja el tőled, hogy jártas légy az irodalomban. Én legalábbis mindig meglepődöm, ha (főleg egy pasi) műveltebb az érettségi + világ-legnagyobb-klasszikusai szintnél. Én is kábé be tudom tájolni magam a gimis fizika tananyagban (ha nem is emlékszem a képletekre), sőt olvastam ezen túl legalább 100 oldalnyi modern ism.terj/népszerű fizika cuccot (ami szerinted talán elégetendő, de legalább érdekelt), és tökéletesen meg vagyok magammal elégedve.
Valóban, az viszont nem túl szép, h valakik büszkék rá, hogy abszolúte nem tudják még azt se, mi az a koszinusz, de engem sem zavar, ha nem hajlandók felfogni, mi az a jegybanki alapkamat.