Nemrég, amikor 3 SCART-os kábelt csináltam a DVD-Video-TV lácolathoz, akkor találkoztam olyan SCART-bekötésekkel a neten, amik szerint létezik SCART-on keresztüli valamiféle S-video (külön világosságjel és külön színjel(ek)) bemeneti lehetőség is.
Mivel nekem nem tudja ezt a TV-m, nem különösebben foglalkoztam vele, de megragadt bennem. Annál is inkább, mert a DVD kimenetét át lehet kapcsolni ilyen típusúra, gondolom, olyankor megfelelő lábakon megfelelő kapcsolófeszültségekkel jelzi a TV felé, hogy nem kompozit jel meg, hanem S-video. Azt viszont végképp nem tudom, hogy az ilyet tudó TV-ket hogyan lehet rávenni az S-video jel fogadására, menüből át lehet-e kapcsolni külső kapcsolófeszültségek nélkül.
Minden esetre, ha a DVD és a TV is tudja az S-videot, akkor érdemesebb valamilyen módon ebben a módban összekötni őket, mert lényegesen szebb képet szolgáltat, mint a kompozit.
Továbbá ha mindkét készülék tudja az RGB módot, és szintén rá lehet venni külső kapcsolófeszültség használata nélkül a TV-t az RGB működésre, akkor az is egy jó minőségű alternatíva.