Na, erre gondoltam, hogy ha azt akarom, hogy ők fizessék a javítást, akkor egy évig el kell viselnem, hogy jegesmedvék laknak a hálószobában?
Az átázásról csak annyit, hogy a mostani házunkban (pontosabban a szüleim háza :) ) a tetőből kiálló "kutyaólak" vannak. Ezek több évig áztak be ott, ahol a tetővel találkoztak, nem is tudom, hány bádogost fogyasztottunk el, amíg megoldódott a dolog, úgyhogy nem egyedi az eset. De ahogy elnéztem, itt nem valami gagyi bádogozás van a tetőn, hanem valami komoly szerkezet, nem emlékszem a márkanevére. Remélem, hogy ez oké lesz. Bár engem érint a legkevésbé. :)
Természetesen nem fogjuk átvenni, amíg szemernyi problémám van vele. Ezt már a szerződésben is átjavítottuk, mert érdekes feltételekkel volt megszövegezve. Szerencsére nekünk nem sürgős a költözés, sőt, nekem vizsgaidőszak, a kedvesemnek meg diplomavédés lesz éppen akkoriban, úgyhogy nem is tervezzük júliusig a költözést. Szóval lesz idő a javítgatásra, de mivel rendszeresen kijárunk, szerintem főleg lassan előkerülő hibák lesznek nálunk.
Az a sejtésem, hogy sajnos az, hogy összecsapott a munka, csak részben a Harcon hibája. Ahogy elnézem, sok alvállalkozóval dolgoztatnak, mint a legtöbb építkezésen. És ha nincs állandó gárdájuk, sajna előfordulhat, hogy rossz társaságot bíznak meg. Ez persze nektek nem nagy vígasz, de mi remélhetjük, hogy akik nem váltak be, azok lecserélődtek azóta.
Kívülről is látható pár változtatás a mi házunkon a tiétekhez képest. Pl. az ablakkeretek színe mostmár olyan, mint a teraszkorlátoké, nem bontott tégla a borítás, ami nektek szétfagyott, hanem klinker, állítólag komolyabb hangszigetelése lesz a födémnek, mint nálatok... Lehet, hogy a C épület lesz a legjobb. :)