canary1 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 100
Hali!

Mindenkitől mély elnézést kérek, hogy csupán most reagálok a felvetett kérdésekre, de ha éppen nem reggeltől estig melóztam, akkor díszmadár kiállításokon vettem részt, úgymint Ausztriában egy Országos bajnokságon, Németországban egy börzén, Vértesszőlősön egy kiállításon, valamint Svájcban (Lausanne) egy Díszmadár Világkiállításon.
Nos, kedves llycsin, elmondhatom, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bár nem az ország keleti részén lakozom, de már két alkalommal is sikerült a távcsövem látómezejébe darvakat csalnom, igaz ugyan, hogy korántsem voltak olyan nagy számban, mint mondjuk az a Biharugrai halastavak közelében lett volna, de így is egy 7 fős kis csapatban volt szerencsém gyönyörködni, míg egy másik esetben 1 madarat láthattam. Őt hangos és jellegzetes kiáltása árulta el, amint a tóegység fölött kőrözött, amin épp a különféle kacsákat számoltam össze.
2004. február 01-én Svájcban a Genfi tó partja mentén, egy hajókikötőben számos kontyos-, barát-, tőkésréce társaságában 1 kanadai ludat pillanthattam +. Sok dankasirály is ült a vizen, 15-20 kárókatonát is láttam, az öregek már nászruhában pompáztak, amit combjuk tövén a világító fehér folt is ékesen bizonyított.
Üdv:
canary1