Az elmúlt fél év során voltak. Aztán, hogy tovább fokozza az ellenszenvemet, járt nálam szintén mostanában 1-2 olyan AVI, aminek MP3-as hangja volt, és a szignatúra alapján valami egészen újfajta LAME-val kódolták - szintén fülsértő zajokkal itt-ott.
Aztán: éppen pont azért, mert annyira tömjénezik a LAME-t mostanság néhány hete leszedtem a legfrissebb LAME kodekpakkot, és feltelepítettem a w2k-mra. Na, szegény úgy elcs*szett valamit, hogy a kontrolpanel/multimédiánál ha a hardver/audio kodekek-re kattintottam, akkor valami "nem lehet inicializálni..." hibaüzenet jelentkezett és meg sem tudtam nézni, hogy milyen kodekek vannak fent... Úgy kellett kézzel lepucolni, meg a registryből kitakarítani a maradékát:( Hát sajnos ez az epizód sem növelte meg a bizalmamat iránta...
Persze ok, a blade nem mai fiú, meg nem tud vbr-t, de én CDA-k elspájzolásához mégis őt használom (CBR 256kbps, stereo) évek óta (persze időközben jöttek ki újabb és újabb verziók, ezek főleg kódolási sebességben javultak), teljes megelégedéssel. Még néhány komolyzenei művet is archiváltam vele, pedig az empéhármasításnak saját tapasztalatomból kiindulva a komolyzene roppantmód ellene van - nagyon meg tud hallatszani rajta, hogy nem az igazi.