Konrad Creative Commons License 2004.02.05 0 0 507
Szerintem meg borzasztoan keves a nemzeti ontudat, mert azt erte el a propaganda, hogy a nemzeti ontudat valamifajta pejorativ jelzove valtozott. Ezert sokan megijednek a sajat nemzeti ontudatuktol, es inkabb elnyomjak magukban.

Hát, tudod, a nemzeti öntudat sokak szerint nem az, hogy kéttenyérnyi kokárdát ragasztunk, nem az, hogy úton-útfélen bizonygatjuk magyarságunkat, nem az, hogy mások fölé emeljük magunkat azért, mert magyarok vagyunk, sőt, nem az, hogy temetőben fütyülünk, nem az, hogy politikai alapon válogatunk barátokat...
Én úgy látom magam körül, hogy mindenkiben van egyfajta magyarságtudat, ami nem kevés! Olyan - egyébként sztereotíp - képek élnek bennünk, amelyek jobbára pozitívak: a magyar okos, a magyar ügyes, a magyar találékony. Persze vannak negatív dolgok is, ennek zanzája a 'magyar narancs' jelenség - de ennek is az a lényege, hogy 'a mi kutyánk kölyke'. Mi ez, ha nem magyar öntudat?
Vagy hiányzik a pátosz, hiányzik a vezér tisztelete?

"A te logikáddal a humort mérleggel mérve lehetne csak adagolni "

Ezt az en logikamnak melyik reszebol szedted ki? Ugyanis en ezt nem mondtam, sot hasonlot sem.

Íme:

Keszulnek hazafias, nagyonis brit nemzettudatot, tortenelmet bemutato filmek, nepszeru filmek, dokumentumfilkem, stb. Emelle belefer egy kis ironia es szatira is a masik oldalon. Van egy egeszseges egyensuly.

Azaz az én logikám szerint: ha egy humoros filmet akarok forgatni, akkor nézzem meg, hogy abban a témában készült-e már komoly alkotás, annak milyen hatása volt a közvéleményre, és ez alapján ítéljem meg, készítsek-e filmet.

"Kicsit nekem a Holt Költők Társasága c. filmben hallható 'költészet értéke' megközelítéshez hasonlóan gondolkodsz. Márpedig az a kukában végezte..."

Nem ertem, hogy jon ez ide. En nem a humor ertekerol beszeltem. Kovetkezeskeppen ertetlenul allok azelott, hogy hogy jon ide a Holt Koltok tarsasaga.

Innen jött:

Ok pontosan tudjak, hogy az ilyen ironikus filmeket es humort hogy kell ertelmezni, es hova kell tenni.

Mi ez, ha nem a humor értéke???

Előzmény: Törölt nick (497)